Artikel top billede

Med disse apps bliver du den vildeste sprogekspert

"Zwei beers, por favor." Er du ikke lige skrap til alle sprog? Så prøv de her apps på din næste rejse.

Gik størstedelen af dine tysktimer også med at sidde på bagerste række og kaste med papirflyvere?

I så fald kan du tage det helt roligt, for din smartphone kan heldigvis hjælpe dig med alle de ting, som du ikke fik lært i tysktimen.

Uanset om du bruger iPhone, Android eller Windows Phone, findes der i dag flere forskellige apps, der gør det lettere at begå sig på fremmede sprog.

1. Bing Translator-app fra Microsoft

Microsoft har lanceret en ny version af sin Bing Translator-app til Windows Phone. 

Det er en såkaldt augmented reality-app, der bruger din telefons kamera til at oversætte tekst. 

Når du holder kameraet hen over teksten, vil teksten dukke op på din skærm. Akkurat som når du skal tage et foto. 

Den eneste forskel er, at teksten på dit kamera nu er blevet oversat til det sprog, du ønsker.

Der skal ikke meget fantasi til at forestille sig, hvor stor en hjælp den funktion kan være, når du i udlandet sidder med et menukort eller bliver konfronteret med et uforståeligt skilt.

Microsofts Bing-app kan dog ikke blot oversætte skilte og menukort. App'en gør det også muligt at føre samtaler med folk, der taler et andet sprog, end du selv gør. 

Du indtaler blot en sætning, og herefter læser app'en sætningen op på det sprog, du ønsker, og på samme måde oversætter den naturligvis svaret. 

Microsofts oversætter-app understøtter engelsk, tysk, fransk, spansk, italiensk og kinesisk, og du har mulighed for at downloade hvert enkelt sprog, inden du tager hjemmefra, så du slipper for at belaste din telefons databonnement, mens du befinder dig i udlandet.

2. Google Translate-app

Microsofts Bing Translator er dog ikke den eneste app, der kan oversætte dine samtaler. 

Den funktion har du snart i et år kunnet finde i Google Translates Android-app. 

Med den kan du efter samme opskrift som Windows Phone-app'en oversætte dine samtaler til i alt 14 forskellige sprog (engelsk, tysk, spansk, brasiliansk portugisisk, tjekkisk, hollandsk, fransk, italiensk, polsk, russisk, tyrkisk, japansk, koreansk og kinesisk mandarin).

I modsætning til Microsofts app kan du dog ikke downloade de enkelte sprog, men må bruge Wi-Fi eller din telefons mobildata, når du skal oversætte en samtale, hvilket kan blive en dyr affære, når du befinder dig i udlandet. 

Men til gengæld kan Google Translate-app'en også oversætte almindelig tekst til og fra 63 forskellige sprog (herunder dansk og arabisk). Akkurat som du kender det fra Google Translates hjemmeside.

Google Translates app er gratis og findes både til iPhone og Android, men den såkaldte "conversation mode", der lader dig oversætte samtaler, er indtil videre forbeholdt Android-brugerne.

3. Word-Lens


Word-Lens er en iPhone-app, der ligesom Windows Phones Bing-app kan oversætte tekster via din telefons kamera. 

Ligesom Windows Phone-app'en kan Word Lens være en fantastisk nyttig rejseledsager. Men desværre er det ikke gratis at bruge app'en. 

Ganske vist koster det ikke noget at downloade Word Lens, men for at komme i gang med at bruge den kræver det, at du køber en sprogpakke, der eksempelvis kan oversætte fra spansk til engelsk. Hver pakke koster 59 kroner, og det kan derfor hurtigt gå hen og blive en dyr fornøjelse. 

Desværre kan Word-Lens ikke oversætte til dansk. 

Er du den old-school type, der er skeptisk over for disse lettere avancerede oversættelses-værktøjer, kan du i stedet vælge at downloade app-udgaver af en lang række af Gyldendals klassiske Røde Ordbøger.

Modsat de fysiske ordbøger fylder de ikke i rejsebagagen. De findes både til Android og iPhone og koster fra 18 til 199 kroner - alt afhængig af, hvilken udgave du vælger. 

Læs også:

Fem apps som du skal have med på forretningsrejsen

Microsofts Siri-udfordrer fatter ikke en bjælde




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere