TOPNYHED:Visma gør klar til at overtage børsnoterede Penneo - aktien stiger over 100 procent

Artikel top billede

Lås dit wifi - ellers kommer politiet

Australsk politi leder nu aktivt efter husstande, hvor det trådløse signal ikke er sikret godt nok.

Ulåste trådløse netværk er guf for it-kriminelle, der vil lave deres unoder uden at blive afsløret. Derfor er det politiets opgave at få sat kodeord på de pivåbne forbindelser.

Sådan er det i hvert fald i Australien, hvor ordensmagten er begyndt at forebygge internet-kriminalitet ved at advarer borgerne om, at deres wifi står klart til at blive udnyttet af ubudne gæster.

Politiet i Queensland vil som de første køre rundt i gaderne i Brisbane og lede efter signaler, der ikke er krypteret - helt lavpraktisk "wardriving" med en bærbar på føresædet.

Betjentene skal så informere ejerne af de usikre netværk og vende tilbage på et senere tidspunkt for at se, om opfordringen er blevet fulgt.

Hvad er en sikker forbindelse?

Nogle sikkerhedseksperter hilser politiaktionen velkommen, mens den blandt nogle borgere vækker forundring. Nogle mener, at politiet i stedet burde bruge sin kræfter på almindeligt politiarbejde. Det kan man læse på politiets Facebook-side.

Her spørger en borger også, hvad politiet helt præcist betegner som en sikker kryptering, da de fleste jo kan brydes.

"WPA2 er et minimum, som også de fleste routere understøtter. Det er trods alt bedre at have en sikkerhedslås på sin fordør end at nøjes med et fluenet," svarer politiet og siger, at WEP-krytering ikke er nok.

I Danmark

Åbne netværk har også været et debatemne i Danmark.

I flere retssager om fildeling har anklagede klaret frisag, fordi det ikke har været muligt at henføre den ulovlige fildeling til den specifikke person.

Af samme årsag har den danske filmproducent Ronnie Fridthjof argumenteret for, at den person, der betaler for internetforbindelsen, burde gøres ansvarlig for, hvad der foretages på deres netforbindelse - uanset hvem der rent faktisk har foretaget handlingen. Et tiltag som skulle gøre ejermændene mere interesseret i at sætte kodeord på deres forbindelse, men som også kan være på kant med den dansk retsikkerhed.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere


Vejen til skyen

Få indsigt i, hvordan overgangen til en samlet cloud-platform har styrket virksomhedens agilitet, fjernet datasiloer og leveret realtidsdata for bedre beslutningstagning.

04. december 2024 | Læs mere