Artikel top billede

Ups! YouSee ramt af nedbrud - igen

Tv-udbyderen YouSee igen ramt af et nedbrud, som i flere timer forårsagede knas på tv- og internet-signalet.

Læs også:

Fejl på fejl: Derfor ramte YouSee-nedbrud hele landet

400.000 YouSee-kunder ramt: Glem alt om erstatning

Søndag aften var den helt gal med tv-sendesignalet i en god halvanden time for 400.000 YouSee-kunder i Københavnsområdet på grund af en routerfejl, der kortvarigt også fik flimmeret frem på skærmen i resten af landet.
 
Mandag aften var der så knas med tv-signalet og denne gang også internet for cirka 1.000 YouSee-kunder i hovedstaden.
 
Fejlen opstod mandag aften ved 18.30-tiden, da en elektronisk komponent i YouSee's kabelnet stod af.
 
Den elektroniske komponent - også kendt som en fiberforstærker til at skyde tv-signalet over i kundernes coaxial-kabler - var simpelthen defekt og skyld i dårlige tv-signaler og internet-forbindelser, hvis der overhovedet var forbindelse.
 
Fire en halv time senere - ved 23-tiden - var fejlen udbedret igen.
 
Fejl hver dag
Direktør for operations hos YouSee, Mads Arnbjørn Rasmussen, beklager hændelsen, men siger samtidig, at nedbrud er uundgåelige i det store YouSee-netværk.
 
"Jeg ville have det rigtig dårligt, hvis det havde været tale om en gentagelse af søndagens problem. Men det var der slet ikke tale om mandag aften," siger han til Computerworld.
 
Mads Arnbjørn Rasmussen fortæller, at YouSee med 1,2 millioner kunder jævnligt har nedbrud.

Det skete eksempelvis i fredag aften i Køge, da en bil påkørte et elskab, og søndag eftermiddag på Vesterbro i København, da Dong mistede strømmen.
 
"Vi har fejlmeldinger hver dag, og det er ikke unaturligt," siger han og retter blikket mod de omkring 1.000 kunder i Sundbyøster, som for anden aften i træk måtte trækkes med knas på flimmerkassen.
 
Ingen umiddelbar erstatning
For Sundbyøster-kunderne skal ikke umiddelbart regne med kompensation.

Det skyldes, at YouSee har en politik med først at give erstatning, når forbindelsen har været nede i to døgn.
 
"Vi tager ikke selv initiativ til at kompensere. Pengene skal komme et eller andet sted fra, og vi kan kun kompensere ved at kræve flere penge ind hos vores andre kunder," lyder det fra Mads Asbjørn Rasmussen.
 
Han siger dog samtidig, at hvis kunderne i Sundbyøster på Amager selv mener, at de har været ekstraordinært hårdt ramt, så vil YouSee vurdere hver enkelt sag i denne situation.

Læs også:

Fejl på fejl: Derfor ramte YouSee-nedbrud hele landet

400.000 YouSee-kunder ramt: Glem alt om erstatning




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere