Computerworld News Service: En rapport fra Google, der udkom tirsdag, viser, at i perioden fra januar til juni i år bad de amerikanske myndigheder om brugerdata fra Googles konti eller services i alt 5.950 gange.
Til sammenligning bad myndighederne om lignende data 4.600 gange mellem juni 2010 og december 2010, bemærker Google.
Google har udleveret informationerne helt eller delvist i 93 procent af tilfældene, står der i søgegigantens egen rapport.
Google offentliggjorde tallene tirsdag som del af en kampagne for at tilbyde bedre gennemsigtighed, når regeringer og myndigheder i hele verden anmoder om brugerdata eller om at få fjernet indhold.
I over et år har virksomheden kørt hjemmesiden Transparancy Report, hvor man kan finde oplysninger om, hvor mange forespørgsler myndigheder i forskellige lande har fremsendt.
I denne uge har Google opdateret siden med friske informationer om årets første seks måneder.
Den seneste rapport er samtidig første gang, Google både har afsløret antallet af forespørgsler - som også er blevet oplyst tidligere - og antallet af brugere eller konti der er blevet påvirket af forespørgslerne - som ikke tidligere er blevet afsløret.
Ifølge Google handler anmodningerne om at få slettet indhold som regel om specifikt indhold fra søgeresultater fra tjenester som Youtube. Forespørgsler om at få udleveret informationer om en bestemt bruger eller bestemte konti handler som regel om kriminalsager, fortæller Google.
"Vi tror, at vi, ved at udlevere så mange oplysninger, er med til at sætte fokus på behovet for at modernisere love som Electronic Communications Privacy Act, der er skabt for at regulere myndighedernes adgang til brugerinformationer, og som blev skrevet for 25 år siden," skriver senior policy analyst for Google, Dorothy Chou, i et blogindlæg i denne uge.
Oversat af Marie Dyekjær Eriksen