Scribona ud af respiratoren næste år

Den svenske IT-distributør Scribona fylder kassen op i sine danske selskaber, fordi de taber så mange penge, at de ellers ville lukke. Men planen er, at Danmark skal klare sig uden moderselskabet i 2004. Derfor skæres der i antallet af ansatte og i kundekartoteket.

Uden kunstigt åndedræt fra det svenske moderselskab ville den danske afdeling af Nordens største IT-distributør, Scribona, være i livsfare.

De danske selskabers underskud voksede videre sidste år, og kassen i moderselskabet er mere end tømt. Egenkapitalen er negativ med 86 millioner kroner.

Alligevel satser Scribona på, at de danske selskaber kan komme ud af respiratoren, når 2003 er omme.

- Det er ikke nogen Joakim von And, og der sidder jo aktieejere i den anden ende, så det skal vi kunne. Og jeg er 100 procent sikker på, at vi klarer det, siger Jens Viggo Rasmussen, som er direktør for Scribona Solutions og sidder i bestyrelsen for de danske selskaber.

45 fyret

Men kuren til den nødstedte datter kommer til at ramme medarbejderne. Siden årsskiftet er 45 ansatte røget ud, og ifølge Jens Viggo Rasmussen er der nu omkring 150 medarbejdere i Danmark. Men flere fyringer er ikke udelukket.

- Jeg kan ikke garantere, at vi ikke bliver nødt til at justere igen. Det kan godt være, der skal hugges en hæl eller klippes en tå, siger han.

Samtidig med fyringerne har Scribona-selskaberne i Danmark luget ud i kundekartoteket. De kunder, selskaberne ikke tjener penge på, ryger ud. Derfor regner direktøren også med, at omsætningen i løbet af 2003 ikke kommer i nærheden af den vækst, der skete sidste år.

- Til gengæld er det vores krav, at vi får vendt bøtten. Det bliver nok svært at få overskud, men vi er tæt på, siger Jens Viggo Rasmussen.

Scribona Danmark A/S Årsregnskab
Millioner kroner20022001
Omsætning676,1279,9
Resultat af primær drift (EBIT)-25,3-4,8
Resultat før skat -38-27,4
Resultat-33,5-27,2
Egenkapital14,948,5
Antal ansatte9154
De danske Scribona-selskaber, som er ved at bliver lagt sammen til et, fik et samlet underskud på 67 millioner kroner sidste år. Hovedparten - nemlig 38 millioner - blev tabt i Scribona Distribution, der sender computerudstyr ud til de danske IT-forhandlere.

Tabene steg

Næsten lige så slemt så det ud i Scribona Danmark, der handler med kontormaskiner og edb-udstyr. Der blev underskuddet på 34 millioner kroner i 2002. Selskabet mere end fordoblede ellers sin omsætning i forhold til året før, fordi købet af norske PC-Lan spædede til.

Alt i alt tabte holdingselskabet for de danske selskaber i 2002 19 millioner kroner mere end året før, selv om om omsætningen steg de fleste steder. Ifølge jens Viggo Rasmussen er det den hårde konkurrence i Danmark, der tærer på indtjeningen.

- Det afspejler det enormt konkurrenceprægede marked i Danmark. Vi gik i Scribona med på det konkurrenceridt, der er om at holde markedsandele. Og det betaler vi så for, fordi vi får meget mindre for varerne. Enten kan man lukke ned, eller også går man med til lavere priser, mener direktøren.

Som led i fusionen af de danske selskaber er Scribona Distributions aktiviteter ført over i Scribona Danmark i 2002. Planen er, at Scribona Danmark skal være det fortsættende selskab her i landet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere