Halvdelen af de ansatte fyret fra Digiquant

Tab følger tab for Roskilde-selskabet Digiquant, som producerer afregningssystemer til teleselskaber. Fremtiden er foreløbig sikret af investorer, som står klar med kontanter, fulgt af krav om nedskæringer. I 2002 røg tæt på halvdelen af de ansatte ud.

Roskildes tidligere IT-flagskib, softwareselskabet Digiquant, har i det forløbne år fyret over halvdelen af sine medarbejdere.

I 2001 var der i gennemsnit 323 ansatte i forhold til 178 i 2002. Da 2003 startede, var antallet af ansatte nede på 153, og i første kvartal i år er der skåret yderligere i medarbejderstaben.

Den seneste fyringsrunde er et led i en generel omstrukturering af selskabet, der udvikler afregningssoftware til teleselskaber. Digiquant overvejer at lukke datterselskaber i udlandet.

Nedskæringerne skal dels geare forretningen til det noget slunkne marked, og samtidig er det et krav fra investorerne, at der skal spares, for ellers lukker den beredvillige kassekredit.

Digiquant A/S Årsregnskab
Millioner kroner20022001
Omsætning128,5180,3
Resultat af primær drift (EBIT)-69,7-144,9
Resultat før skat -97,9-188,5
Resultat-98,9-189
Egenkapital25,748
Antal ansatte178323
Investorernes velvilje er afgørende, hvis Digiquant ikke skal gå ned. For softwarevirksomheden taber penge i en lind strøm. Det dræner pengekassen i en grad, der ville være fatal for selskabet, hvis det ikke var for gavmilde investorer.

Men ifølge Digiquants regnskab kaster investorerne i 2003 penge i kassen, efterhånden som det bliver nødvendigt, for at selskabet kan overleve.

Blandt andet på den baggrund er der ifølge regnskabet ingen lukning lige rundt om hjørnet.

- Det er ledelsens vurdering, at selskabet har den fornødne likviditet til at forsætte driften i en overskuelig fremtid, står der i regnskabet.

Så sent som i april 2002 smed investorer, der blandt andre tæller verdens største producent af netværksudstyr, Cisco, og investeringsfirmaet General Atlantic Partners, 67 millioner kroner i den slunkne pengekasse. Og i foråret 2001 gav de samme investorer et kapitalindskud på 154 millioner kroner.

Men efter 2002 har selskabet kun en egenkapital på 26 millioner kroner. Det rækker ikke langt, når forretningen med at udvikle og sælge afregningssystemer til teleselskaber gav et underskud på 99 millioner kroner.

Samlet har Digiquant tabt tæt på en halv milliard kroner siden sommeren 1998, omkring halvdelen i katastrofeåret 2001.

Computerworld Online ville gerne have haft uddybende oplysninger om Digiquants nuværende medarbejderantal, investorernes fortsatte gavmildhed og overlevelsesmulighederne på længere sigt. Men selskabets ledelse har ikke ønsket at stille op.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Identity Festival 2025

Er du klar til en dag, der udfordrer din forståelse af, hvad Identity & Access Management (IAM) kan gøre for din organisation? En dag fyldt med indsigt, inspiration og løsninger, der sætter kursen for, hvordan vi arbejder med IAM i de kommende år.

05. marts 2025 | Læs mere


Tech Transformation Trends 2025

Tech Transformation Trends er konferencen, hvor vi sætter fokus på de helt store Danske virksomheders digitale transformationer og måden de driver virksomhed på. Dagen byder på cases og vidensdeling, der vil give inspiration som kan være med til at løfte din strategi og navigere i fremtidens digitale landskab.

06. marts 2025 | Læs mere


Få fuldt udbytte af din Microsoft Dynamics 365 FO løsning

Få inspiration fra to spændende cases og viden om de tendenser, der giver dig helt nye muligheder for at optimere forretningen med Dynamics 365 FO.

13. marts 2025 | Læs mere