IT-giganter vækster trods finanskrise

Et overaskende positivt kvartalsregnskab fra IBM afviser - sammen med høje forventninger hos Intel og et generelt godt pc-salg - finansmarkedernes frygt for, at it-giganterne lider under den amerikanske finanskrise.

IBM Corp. fjernede finansmarkedernes frygt for en blødende it-industri, da virksomheden overrumplede aktieanalytikere og investorer ved at offentliggøre et stærkt kvartalsregnskab. Således formåede it-giganten at øge indtjeningen med 26 procent i forhold til samme periode i 2007.

Regnskabet viser, at IBM tjente 2,32 milliarder dollars i løbet af årets første tre måneder. Til sammenligning var tallet for den tilsvarende periode sidste år 1,84 milliarder dollars. It-giganten benyttede samtidig lejligheden til at opjustere forventningerne til virksomhedens årsresultat. IBM forventer en indtjening i 2008 på 8,50 dollars per aktie - analytikerne havde forventet en udmelding på 8,25 dollars.

IBMs stærke kvartalsregnskab kommer i kølvandet på chipproducenten Intels udmeldinger om, at finanskrisen ikke vil have afgørende betydning for virksomhedens indtjening, da man forventer en fortsat stabil efterspørgsel på pc'er.

Intel fremlagde tirsdag et kvartalsregnskab, der viser et fald på 12 procent i indtjeningen. Chipproducentens regnskab og positive syn på fremtiden overraskede både analytikere og investorer, der herefter handlede Intel-aktien op med hele 8 procent.

It-industriens modstandsdygtighed over for den amerikanske finanskrise fik yderligere medvind af to undersøgelser, der blev offentliggjort i går. Opgørelser fra research-firmaerne Gartner og IDC viser, at det globale pc-salg - på trods af finanskrisen - oplevede en sund stigning i årets første kvartal. I USA steg salget blot tre procent, men til gengæld oplever it-industrien en stærk vækst på markederne i Asien og Sydamerika.

Ifølge Gartners undersøgelse øgede Dell sit globale pc-salg med 21,8 procent i årets første kvartal. Konkurrenten Hewlett-Packard oplevede en samlet stigning på 17,5 procent, på trods af problemer på det amerikanske marked, hvor salget faldt med 0,2 i forhold til sidste år. It-giganternes omsætning bliver altså primært holdt oppe af markeder uden for USA.

IBM overraskede dog ved at øge sit salg i hjemlandet med 6 procent. Til sammenligning oplevede virksomheden en vækst på 2 procent i de sidste måneder af 2007 på netop det amerikanske marked.

IBM oplyser desuden, at man har nydt godt af den lave dollarkurs, da handler afregnet i andre valutaer nu indbringer langt flere penge til virksomheden. Kvartalsregnskabet viser, at IBM øgede den samlede omsætning med 11 procent. Ifølge firmaets egne beregninger ville en stabil dollarkurs kun have resulteret i en stigning på 4 procent.

IBM-regnskabet gav således investorerne fornyet tillid til it-industrien, og selskabets aktier lukkede onsdagen 2,8 procent højere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere