Milliongage til SKI-direktør

Direktør Søren Jakobsen tjener årligt 1,9 millioner i jobbet som SKIs topchef. Men lønninger og honorarer for SKIs bestyrelse og menige medarbejdere er heller ikke helt dårlige.

Det kan meget vel være, at kommuner, regioner og staten får en økonomisk gevinst ud af at købe varer og tjenesteydelser gennem Statens og Kommunernes Indkøbs Service (SKI) og de såkaldte SKI-aftaler. Men det er helt sikkert at både bestyrelse, direktører og menige medarbejdere SKI scorer ganske pæne honorarer og lønninger for deres arbejde med at strømline de offentlige indkøb. Det fremgår af SKIs netop offentliggjorte årsregnskab for 2009.

Topscoreren på SKIs lønningsliste er den administrerende direktør Søren Jakobsen, som med løn og bonusordning samlet nåede op på godt 1,9 millioner kroner i årsløn. Meddirektør Niels Frederiksen måtte til sammenligning nøjes med knap 1,3 millioner kroner i lønningsposen.

I den seks mand store bestyrelse hæver bestyrelsesformand Jørgen Clausen årligt 200.000 kroner, som han kan lægge oveni sin løn som kommunaldirektør i Odense kommune. Næstformand Steen Strøm Carstensen, der til daglig passer et chefjob i A.P. Møller-koncernen, får godt 100.000 kroner for sin ulejlighed, og i alt løber betalingen til bestyrelsen op i 650.000 kroner

Trækker man hyren til direktører og bestyrelse ud af det samlede regnestykke lå den gennemsnitlige månedsløn for menige medarbejdere i SKI – fra kantinemedarbejder og receptionist til diverse konsulenter, chefer og mellemledere – på 50.000 kroner. Tilsammen løb SKIs lønudgifter i 2009 op i 52 millioner kroner til de 74 ansatte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere