Flere annoncehajer i farvandet

Kort tid efter den hårde dom i retssagen mod annoncehajen Lasse Schou fra Dansk Tele Supports , er nye annoncehajer klar til at tage over. Flere virksomheder i IT-salgskanalen beretter om nye svindlere, der prøver at komme til fadet.

Direktør Preben Wichmann fra printerforhandleren Wichmann & Co er godt gal i skralden. Han har netop modtaget et tilbud fra Nordisk EDB Forsyning om at købe billig blæk.

Sælgeren påstod, at Preben Wichmann havde deltaget i en markedsundersøgelse et år tidligere, hvor han havde sagt, at havde HP printere. Wichmann & Co både sælger og importerer blæk- og tonerpatroner, så derfor spurgte han mere ind til, hvad den unge entusiastiske sælger kunne tilbyde.

Sælgeren lovede, at produktet ville kunne holde tre gange længere end de traditionelle patroner og som et særligt introduktionstilbud være 60 procent billigere, indtil Nordisk EDB Forsyning får oprettet et forhandlernet. Men det hele er løgn og latin, forklarer Preben Wichmann, der forklarer, at slagtilbuddet fra Nordisk EDB Forsyning er næsten tre gange så dyrt som Wichmann & Co's pris for originalpatroner.

»Vi har ikke deltaget i en markedsundersøgelse sidste år. Det kan slet ikke lade sig gøre at lave patroner, der holder tre gange længere. Det er simpelthen ikke fysisk muligt. Og prisen er ikke 60 procent lavere,« siger en rasende Preben Wichmann.

Også Gerner Østergaard Petersen fra pc-direct er godt træt af annoncehajerne. Han har fået et brev fra det noget suspekte Dansk Internet Register, der arbejder ud fra navnet DAD Deutscher Adressdienst GmbH i Hamburg. Firmaet har sendt ham et brev, hvor han bliver bedt om at tilbagesende brevet indenfor 14 dage for at sikre sig, at de har de rigtige oplysninger om virksomheder. Sender man imidlertid brevet tilbage får man en regning på 958 euro om året.

Håndværksrådets "Hajnet" beretter, at de dagligt får 6-8 henvendelser om annoncehajer, men det i dag på grund af Dansk Internet Register har givet mange flere opkald.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere