Dansk IT-salg steg for første gang i to år

I oktober var salget i den danske IT- og telesektor for første gang i to år større end året før. Det er tegn på, at tilpasningen til et trangt marked er gennemført, vurderer Dansk Industri.

Det værste er måske ovre for den danske IT- og teleindustri. Det håb udtrykker Dansk Industri (DI) i sit nyhedsbrev, Erhvervspolitisk Indsigt, fra onsdag.

Her bringer DI sit erhvervsøkonomiske barometer, der for oktober 2002 viser en vækst i omsætningen for IT- og televirksomheder i forhold til året før. Således blev omsætningen på 9,7 milliarder kroner.

Det er første måned i næsten to år, hvor omsætningen er højere end samme måned året før.

Ifølge DI er der to årsager. Salget på det danske marked har stabiliseret sig, og eksporten af IT- og teleydelser er steget. Starten af 2002 var præget af en månedlig omsætning i eksporten, der lå 10 til 20 procent under de samme måneder året før.

Men i oktober var eksportomsætningen 16 procent højere end i oktober 2001.

Vendingen kan ifølge DI være første tegn på, at IT- og televirksomhedernes tilpasning af deres udgifter til et trængt marked er gennemført.

DI har i øvrigt foretaget beregninger af IT- og telesektorens bidrag til udviklingen i produktiviteten i Danmark. Det er sket ud fra tal fra den økonomiske samarbejdsorganisation OECD.

Tallene viser, at IT- og telesektoren i anden halvdel af 90'erne bidrog med i gennemsnit en femtedel af den økonomiske vækst i Danmark.

Relevant link:

Erhvervspolitisk Indsigt (pdf)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere