Kina lemper Wikipedia-censur

De kinesiske myndigheder har ophævet blokeringen af den engelsksproget version af Wikipedia. Følsomme politiske emner, såsom urolighederne i Tibet, er dog stadig underlagt censur.

Kinesiske internetbrugere kan nu få adgang til den engelskesproget udgave af den populære online-encyklopædi, Wikipedia. Den kinesiske version er dog stadig spærret.

Ved søgninger på for eksempel »Johann Sebastian Bach« og »dim sum« får kineserne adgang til engelske artikler på Wikipedia. Til gengæld bliver søgninger på for eksempel »Tibet« mødt med en besked om, at browseren ikke kan etablere forbindelse til internettet.

For nylig krævede den Internationale Olympiske Komité (IOC), at internettet i Kina skal være censurfrit under De Olympiske Lege 2008 i Beijing. De kinesiske myndigheder er nemlig kendt for at blokere eller censurere diverse populære hjemmesider og forums, der kan indeholde kritiske oplysninger om det kinesiske styre.

Således er Wikipedia og foto-delings-sitet Flickr periodisk blevet blokeret af myndighederne, og videotjenesten YouTube bliver ofte spærret under højdramatiske politiske begivenheder i Kina - senest ved urolighederne i Tibet.

Wikipedia indeholder mere end to millioner engelsksprogede artikler, der blandt andet beskæftiger sig med Tibets og Taiwans ønske om uafhængighed fra Kina.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere