Artikel top billede

Apotheker: HPs fremtid ligger i skyen

HP-chef Leo Apotheker vil angribe Apple og Amazon med nye produkter og cloud-tjenester.

Den nye chef for Hewlett-Packard, Leo Apotheker, har fremlagt sin vision for firmaets fremtid under HP's "Summit 2011" i San Francisco. Det er en kendt sag, at Apotheker er en stor tilhænger af cloud computing. Han forventer da også, at skyen fremover kommer til at spille en stor rolle for HP.

Apotheker forventer, at desktop- og cloud-systemer vil eksistere parallelt i lang tid fremover. Derfor skal HP køres i stilling som en af de førende cloud-udbydere. Der skal etableres en åben ”markedsplads” for cloud-applikationer, hvor slutbrugere, virksomheder og udviklere kan finde hinanden. En slags App Store til skyen, som altså ikke bliver begrænset til HP's egne applikationer.

Fremover skal HP fokusere på tre områder; cloud-tjenester, kommunikation mellem enheder, og software, fortalte Leo Apotheker på scenen i Yerba Buena Theater i San Francisco, hvor Steve Jobs præsenterede den nye iPad 2 for blot to uger siden.

Ligesom IBM og Oracle vil HP fremover tilbyde en kombination af software og hardware til data warehouse- og business intelligence-løsninger. En vigtig rolle i denne forbindelse spiller firmaet Vertica, som HP netop har overtaget.

Leo Apotheker skitserede sin vision for en HP ”sky”, som kan tilgås med enhver Windows-computer, WebOS tablet, smartphones og printere. Men han understregede at pc'en ikke er død.

”HP sælger to pc'er og to printere hvert sekund. Det giver os en enorm rækkevidde. Faktum er, at folk kan lide at arbejde med en pc, og det vil ikke ændre sig,” sagde HP-chefen ifølge Cnet.

Han fortalte allerede sidste uge, at HP vil udstyre alle sine computere med operativsystemet WebOS fra næste år. Hver eneste HP-computer vil være i stand til at køre det Linux-baserede WebOS såvel som Windows.

Det skal lokke softwareudviklere til at skabe applikationer til WebOS-platformen, som skal hjælpe HP's computere, tablets, smartphones og printere med at skille sig ud fra konkurrenterne.

I dag fortalte HP, at man forventer at sælge 100 millioner enheder med WebOS om året fremover. Det er både pc'er, tavlecomputere, telefoner og printere. Inden årets udgang kommer en version af WebOS, der kan bruges gennem browseren på en almindelig computer.

Men samtidig understreger Apotheker, at WebOS skal supplere, men ikke erstatte Windows. HP vil fortsat sælge Windows-pc'er og fortsætte sit tætte partnerskab med Microsoft. HP er stadig verdens største pc-producent.

Det er altså ikke Microsoft, der skal frygte det nye HP. Det ser ud til, at HP vil starte et angreb på Apple med sine ”connected devices” og sine nye tavlecomputere og ligeledes angribe Amazon med sin cloud-strategi. Der er store forventninger til den nye tablet-pc HP TouchPad, der kommer på markedet til juni.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere