Nokia-bærbar dobbelt så dyr som konkurrenter

Høj lækkerhedsfaktor ? og endnu højere pris

Med mindre man får masser af økonomisk støtte fra teleselskaberne, må man punge gevaldigt ud for Nokias første egentlige computer.

Nokia Booklet er nemlig (endelig) kommet til Danmark, og prisen bliver ifølge Nokia skyhøje 6000 kroner for maskinen uden subsidiering. Andre netbooks med basalt set samme – og ofte bedre - hardware fås for under det halve.

Nokias netbook er dog betydeligt mere lækker end de fleste, skriver flere testere, og den indeholder både 3G-kort, GPS og et udsædvanligt langlivet batteri.

ComONs søsterblad Mobil.nu giver i sit seneste nummer Nokia’en topplacering for dens fede design og features som HDMI-port og integreret 3G, men det var ud fra en langt lavere basispris på 4.500 kroner.

ComONs egen håndtering af en helt frisk, dansk Nokia Booklet 3G viser også, at maskinens støbte aluminiumskabinet og toptjekkede samlefinish giver en lækkerhedsfaktor, der mindst er i unibody-Macbook-klassen.

Men skulle det pæne ydre og smækre former forføre, bliver man sandsynligvis skuffet, når skønheden åbner sig og begynder at vise tegn på aktivitet.

Nokiaen er, for at sige det lige ud, ikke særligt kvik. Som alle andre netbooks har den en lille Intel Atom CPU, men i dette tilfælde er der tale om en særligt underfrankeret version af den i forvejen brystsvage processor, nemlig en Atom Z550, der ifølge flere tests er betragteligt langsommere end den Atom Z270, der sidder i de fleste andre netbooks. De 1 Gb RAM, som den velskabte Nokia er kommet til verden med, at tilsyneladende alt, hvad den kan håbe at få ind i sit kønne hoved. Ingen steder ses der i plads til opgradering.

Med HDMI-stik skulle man tro, at maskinen havde en eller anden form for grafik, der kunne trække større skærme, men modsat andre netbooks med dette stik, for eksempel HP Mini 311, der har Nvidia ION-grafikkort, må Nokiaen klare sig med den svage integrerede grafik fra Intel.

Men måske ser billedet helt anderledes ud når Nokias netbook først har været en tur igennem teleselskabernes markedsføringskontorer. Med stærk subsidiering skal Nokia nok få solgt nogle stykker af den nye netbook – om ikke andet så for udseendes skyld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere