Artikel top billede

Så mange betaler for at læse Times på nettet

Nu afslører den britiske avis Times at over 100.000 læsere har betalt for adgang til online-avisen.

I medieverden er der stor opmærksomhed omkring finansfyrsten Rupert Murdochs forsøg på at bygge en ”betalingsmur” rundt om webstedet for den hæderkronede avis The Times og søndagsudgaven Sunday Times. De fleste medier har opgivet at kræve betaling fra brugerne online, men Rupert Murdoch har besluttet at Times-læserne fremover skal punge ud for at læse nyhederne.

Der var været mange gætterier omkring, hvordan betalingsmuren har påvirket trafikken på webstedet. Det har været hævdet at Times har mistet næsten 90 procent af sine online-læsere. I juli fortalte den tidligere Times-korrespondent Dan Sabbagh, at 150.000 brugere har registreret sig i gratis-perioden, men kun 15.000 har rent faktisk betalt for adgang.

Nu har Times for første gang fremlagt officielle tal for, hvor mange der betaler for at læse avisen online eller på nettet. Times fortæller at omkring 105.000 læsere indtil videre har betalt for at slippe forbi betalingsmuren. Yderligere 100.000 har et kombineret abonnement som både giver adgang til at læse avisen online og i trykt form.

Hvis man besøger Times på nettet, bliver man nu ledt videre til en betalingsside, hvor man kan vælge mellem at betale 1 pund for et 24-timers adgangskort eller tegne et abonnement, der koster 1 pund for de første 30 dage og derefter 2 pund om ugen.

Forlaget fortæller at 50.000 har betalt for et månedsabonnement, enten til webudgaven eller til den mobile udgave for Kindle eller iPad. De resterende 55.000 har købt et 24-timers adgangskort.

Rupert Murdochs News International udtrykker tilfredshed med tallene, som umiddelbart ser ud til at være højere end ventet. Men samtidig er trafikken hos Times faldet fra omkring 21 millioner unikke brugere om måneden til to millioner brugere efter kravet om betaling blev indført.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere