Apple slipper panteren løs

Fredag aften blev Mac OS X 10.3 med kodenavnet Panther lanceret i Danmark.

Apple har lanceret en ny version af styresystemet Mac OS X. Version 10.3 - med kodenavnet Panther - er den fjerde store opdatering siden lanceringen af Mac OS X, som anvendes af omkring 8,5 millioner brugere.

Den største og vigtigste nyhed i Panther er et nyt program til håndtering af programvinduer, Expose. Med Expose kan man få vist alle åbne vinduer på én gang, hvilket skal gøre det lettere at finde åbne programmer, dokumenter og web-sider.

Den nye Stifinder-lignende Finder skal gøre det nemmere at få adgang til sine favorit-arkiver og mapper. Blandt de andre nyheder er videokonference-programmet iChat AV, krypterings-værktøjet FileVault og en ny billedfremviser.

Panther leveres også med nye versioner af iSync, iPhoto, iMovie, iTunes og Safari-browseren.

Flere brugere kan nu dele computeren uden at skulle slutte programmer og logge ud først. Når en bruger logger ind, forbliver de andre konti aktive i baggrunden med åbne programmer og dokumenter. Med et enkelt klik kan man skifte til en anden konto - og overgangen vises som en roterende 3D-terning.

Mac OS X 10.3 kan købes nu i Apples online-butik for 1.190 kr. (licens til én bruger) eller 1.790 kr. (familiepakke med fem licenser). Hvis man har købt Mac OS X 10.2 eller en ny Mac-computer inden for de seneste uger, kan man opdatere til Panther for 159 kr.

Systemkravene er en Apple-computer med G3, G4 eller G5 processor, USB og 128 MB arbejdshukommelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere