Græsk lov: Spil på pc og bliv fængslet

Den græske regering mener at kunne få has på moderne hasardspil ved at forbyde enhver form for elektroniske spil på gaden, på netcaféen og i hjemmet med vennerne. Spilleriet kan fremover straffes med en tur bag tremmer.

Der er dømt "game over" for alt græsk pc-spilleri og for Playstation, Gameboy, X-Box og de andre. Ja, selv mobiltelefonens små primitive spil eller den indbyggede kabale i Windows er strafbare at benytte.

Grækenland har nemlig vedtaget en lov, der i praksis bandlyser ethvert elektronisk spilleapparat.

Uanset om man spiller det på offentlige steder eller bare derhjemme, kan man fremover idømmes bøde og fængselsstraf.

Den nye lov, der trådte i kraft i slutningen af juli, har allerede resulteret i flere græske netcaféers død.

Op til et år i skyggen

Grækere og turister, der får den idé at spille lidt på et hvilket som helst elektronisk apparat, risikerer bøder fra 37.000 kroner og helt op til 560.000 kroner og fængseldomme på op til tolv måneder.

I næste uge starter den første retssag mod en "elektronisk spiller" i Grækenland.

Presseråd på den græske ambassade i Danmark, George Fotopoulos, forklarer, at den skrappe lov nr. 3037 har til formål at blokere for elektronisk hasard. Det defineres som spil med "elektronisk mekanik og software".

Ifølge presseråden er baggrunden for loven en række afsløringer af svindel og fifleri med gambling i vinter i Grækenland, hvor spillerne blev snydt og vildledt. Det vakte en voldsom mediestorm og førte til, at politikerne tog initiativ til indgrebet.

Massive protester

Men loven har vakt massive protester. For den skelner ikke mellem, om der er penge på spil eller ej. Den rammer enhver, der spiller på et hvilket som helst elektronisk apparat.

Lovgivernes begrundelse er, at det ville være for vanskeligt at vurdere indholdet af hvert enkelt spil.

Omvendt kan politiet i Grækenland næppe håndhæve loven blandt Grækenlands cirka 10 millioner indbyggere.

Siden loven så dagens lys har både spilentusiaster, spilproducenter og netcaféer kæmpet hårdt imod den, og flere protestsites er dukket op på nettet. Blandt andet har over 12.000 skrevet under på en protest på sitet Petition.com.

Modstanderne siger, at de agter at gå til den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, hvis næste uges retssag ender med en dom til den tiltalte spiller.

Relevante links:

Protestsite mod det græske elektronikforbud, Gameland

Et andet protestsite, Petitiononline, imod den græske lov 3037




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere