IDC: Halv million danske husstande bruger netradio

En ny IDC-undersøgelse fortæller at mere end en halv million danske husstande hører radio på nettet, mens 484.000 henter musik- og videofiler online.

IDC fortæller i en ny undersøgelse at streaming audio - typisk radio sendt over nettet - bruges af 538.000 danske husstande. Det er næsten hver femte af de 2,8 mio. husstande i Danmark. På andenpladsen kommer download af musik og video, en mulighed som benyttes i 484.000 danske hjem.

I 350.000 danske husholdninger er pc'en koblet til en fjernsynsskærm, viser undersøgelsen. Men pc'en er ikke på vej til at erstatte fjernsynet; kun 184.000 husstande henter streaming video over nettet.

Til gengæld er mange danskere interesseret i at bruge fjernsynsapparat til at gå på nettet. IDC fortæller at 59 pct. af de adspurgte i undersøgelsen efterlyser denne mulighed. En halv million husstande har investeret i en digital satellit- eller kabel-receiver og 300.000 har købt en spilkonsol.

IDC mener at den nyeste generation af spilkonsoller kan udvikle sig til "konvergens-apparater", som både kan afspille CD'er og DVD'er, modtage og gemme TV-signaler på en indbygget harddisk og tilbyde fuld pc-funktionalitet, måske gennem en udvidelsespakke med Linux.

"De to konkurrenter på markedet for spilkonsoller, Microsoft og Sony, er allerede blandt de dominerende spillere henholdsvis på pc-markedet og forbrugerelektronik-markedet. Et sammenstød mellem de to industrigiganter kan ikke undgås når disse markeder bliver konsolideret, " siger Anders Elbak, Research Manager hos IDC Nordic.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere