Hurd har fået styr på HP

Mark Hurd ser ud til at have fået sat skik på HP's forretningsmodel, men omstillingen har været dyr.

HP er under ledelse af Mark Hurd begyndt at ændre forretningsmodellen. Tidligere satsede selskabet på priskrig med blandt andre Dell - noget der var en dyr fornøjelse. Pc-salget er stigende, det samme er selskabets indtjening, men ekstraordinære omkostninger til omstrukturering sluger profitten i seneste kvartal.

HP's indtjening i seneste kvartal, regnskabsårets fjerde, faldt cirka 60 procent efter selskabet måtte sluge en ekstraregning på 1,1 milliarder dollar i omkostninger til »reorganisering og andre omkostninger«. Det sænker profitten fra 1,5 milliarder dollar til 416 millioner dollar, i en periode hvor det samlede salg steg med 7 procent til 22,9 milliarder dollar, fra 21,4 milliarder dollar i samme periode sidste år. I samme kvartal sidste år tjente HP 1,1 milliarder dollar.

Indtjeningen efter salg af desktop pc'er steg med 1 procent, mens det tilsvarende tal for de bærbare computere er flotte 23 procent. Og ser man bort fra de store engangsudgifter, tegner der sig et positivt billede af driften. For eksempel voksede indtjeningen i Personal Systems Group(PSG) 9 procent, til 7,1 milliarder og en stigning i antallet af afsatte enheder på 13 procent.

Det er glædeligt for HP at pc-forretningen nu igen er på rette spor, efter store tab der har tynget tidligere regnskaber. Denne division af selskabet har løftet salget med 8,8 procent.
PSG havde et driftsoverskud på 200 millioner dollar, i forhold til et overskud på 77 millioner dollar året før. Mark Hurd sagde at han ikke kunne forklare hvorfor PC-forretningen præsterer så flot når konkurrenten Dell har oplevet besværligheder og senest har nedskrevet forventningerne til det kommende kvartalsregnskab.
»Vi prøvede at lave en plan for PC forretningen, og så på at udføre den,« sagde Mark Hurd.

Bag de store engangsomkostninger i regnskabet ligger blandt andet de mange fyringer som Mark Hurd også annoncerede som et middel til at mindske udgifterne. HP har nu sagt farvel til 15,300 ansatte. Det er omkring 800 flere end de 14,500 afskedigelser der blev annonceret tidligere. Det tal var dog ifølge Mark Hurd blot et estimat.

Server og lagerdivisionen har præsteret en stigning på 10 procent på et år og er nu ansvarlig for en fjerdedel af selskabets omsætning.

Hurd ville ikke kommentere på hvor stor en del af 2005-omsætningen på 86,7 milliarder dollar der kom via kanalpartnere. Men han gentog temaet om at HP forventer »sætte mere, ikke mindre ind på at hjælpe kanalpartnere der er villige til at committe sig til HP.« Baseret på de tættere bånd mellem HP og kanalen håber Mark Hurd at indtjeningen ad den vej vil stige i det kommende regnskabsår.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere