Nvidia udvikler nye chipsæt med integreret grafik

Nvidia er på vej med et nyt integreret chipsæt til Intel-platformen, som skulle levere en ydelse på niveau med de billigste grafikkort.

Senest med introduktionen af det grafiktunge Windows Vista er det blevet tydeligt at en moderne computer ikke kan undvære et separat grafikkort - også selvom man ikke spiller på pc'en. Intel sælger allerede chipsæt til bundkort med integreret grafik, men ydelsen kan ikke følge med rigtige grafikkort.

Nu kommer Nvidia med et nyt chipsæt med integreret grafik til Intel-platformen, som skal levere en markant højere ydelse, der kan sammenlignes med de billigste grafikkort på markedet i dag.

Nvidia har allerede 62 procent af markedet for integreret grafik til bundkort med AMD-processorer, men kun 1 pct. af dette marked på Intel-platformen. Og AMD har kun 5-10 procent af pc-markedet, så det er nok ikke underligt, at Nvidia gerne vil erobre en større markedsandel på Intel-platformen.

De nye NForce-chipsæt fra Nvidia skal understøtte Intels nuværende processorer og de kommende Penryn-modeller, der lanceres den 12. november. De retter sig mod prissegmentet fra 400 til 600 dollar, altså forholdsvis prisbillige pc-systemer.

Intel og Nvidia har traditionelt været rivaler når det gælder chipsæt, men de to selskaber er nærmest tvunget til et samarbejde, efter at deres vigtigste konkurrenter, AMD og ATI, er blevet til ét selskab.

Både Intel og AMD arbejder på at integrere grafik-kerner i selve processoren. Det kan overflødiggøre chipsæt med integreret grafik, men ydelsen vil sandsynligvis ikke kunne måle sig med de hurtige grafikkort.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere