Chipkrig på servermarkedet

I løbet af et år har chipfirmaet AMD fordoblet sin andel af servermarkedet.

Kampen mellem Intel og ærkerivalen AMD kører for fuld udblæsning. I løbet af det sidste år har AMD fordoblet sin andel af markedet for server-processorer og ligger nu på 25 procent. De store server-producenter som IBM, HP og Sun benytter processorer fra AMD i deres mellemklasse-modeller. I denne uge har IBM således præsenteret fem nye servere med den nyeste version af AMD's Opteron (Rev F).

Dermed ser det ud til, at AMD kan vinde noget af det terræn på server-fronten, som chipfirmaet er ved at miste på desktop-markedet. Her har Intel netop lanceret sin nye Core 2 Duo, som ifølge alle tests har en bedre ydelse end det, AMD kan byde på.

Selv en Core Duo 2 i det nederste prissegment som E6700 til 530 dollar har en bedre ydelse end AMD's hurtigste processor, en FX-62 til mere end 1.000 dollar.

Og AMD's modtræk i sidste uge var ikke at lancere en tilsvarende kraftig processor, men derimod et strategisk opkøb af det canadiske grafikkort-firma ATI. Det kan give AMD et teknologisk forspring, men først om nogle år.

Både Intel og AMD har gennemført massive prisnedsættelser på op til 50 procent for deres ældre modeller, og forklaringen kan være, at begge firmaer ligger inde med store overskudslagre af processorer.

Det er især Intel, der kæmper med dette problem, og analytikere forventer derfor at priserne vil fortsætte med at falde.

Sidst på året starter den næste fase i chip-krigen med lanceringen af de første quad-core-processorer med fire kerner. Microsofts kommende Vista ventes også at sætte gang i en ny opgraderingsbølge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere