Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Kina satser på IPv9

Vesten er endnu på forsøgsstadiet med internetprotokollen IPv6, som skal afløse dagens IPv4. Kina er derimod næsten parat til at tage internet-protokollen IPv9 i brug.

I slutningen af juni blev det annonceret, at Kinas egen internetteknologi, IPv9, er ved at være tilgængelig for både den offentlige og kommercielle sektor, skriver Digi.no.

I Europa og USA er vi endnu kun på forsøgsstadiet med udvikling af IPv6, som skal afløse dagens internet-protokol, IPv4.

Efter 10 års forskning og udvikling er kineserne klar til at tage IPv9 i brug til forskellige forsøgsprojekter.

IPv9 er kompatibel med IPv4 og IPv6. Protokollen er testet i to af Shanghais distrikter, og vurderes som stabil og sikker.

Om nogle år bliver det nødvendigt for Vesten at opgradere den eksisterende internetprotokol IPv4 til IPv6 for at få flere IP-adresser. Der er tilknyttet 4,3 milliarder IP-adresser til internetprotokollen IPv4, hvilket på sigt er for lidt.

Adresserne som benyttes af IPv6 er fire gange længere end til IPv4. Det betyder, at antallet af IP-adresser nærmest bliver ubegrænset. Derved kan mobiltelefoner, håndholdte pc'er og diverse andre enheder få faste, unikke IP-adresser.

Der er tilknyttet 4,3 milliarder IP-adresser til internetprotokollen IPv4. Af disse er ca. 1 milliard stadig ledige. Det lyder umiddelbart af meget, men fordelingen af IP-adresser er skæv på globalt plan.

Det har været frygtet, at der i løbet af få år vil opstå mangel på ledige IP-adresser i nogle dele af verden, og at problemet allerede ville blive mærkbart i Korea, Indien og Kina inden for de nærmeste år.

Årsagen er, at USA har fået tildelt 70 % af samtlige IP-adresser under IPv4, og det vil vare mange år, før amerikanerne kommer til at mærke til mangelen på IP-adresser. Derfor har kritikere vurderet, at amerikanske virksomheder ikke er motiverede til at investere i opgraderingen til IPv6, og at den manglende motivation fra USA's side vil hæmme opgraderingen på globalt plan.

Men nu ser det ud til, at kineserne har fundet en løsning, som dækker Asiens behov for ip-adresser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere