TDC får 100.000 i bøde for pop-up vindue

Pop-up-vindue underkendt til prisinformation.

TDC har fået en klækkelig bøde på 100.000 kr. for ikke at give tilstrækkelige prisoplysninger på selskabets hjemmeside.

TDC oplyste i perioden august 2009 til marts 2010 ikke i ét skærmbillede den samlede mindstepris, der var forbundet med at købe mobiltelefoner på selskabets hjemmeside. Den samlede udgift for telefonen fremgik kun af et pop-up vindue. Det er ikke tilstrækkeligt, lyder det fra Forbrugerombudsmanden.

Pop-up-priserne blev set som en overtrædelse af markedsføringslovens § 13 om prisoplysninger, og TDC blev politianmeldt i august 2010.

”Forbrugeren skal hurtigt kunne danne sig et overblik over, hvad et køb af fx en mobiltelefon med et abonnement reelt vil koste. Selskaber, der sælger produkter med en kompliceret prisstruktur, har et særligt ansvar for at give klare og gennemskuelige prisoplysninger”, siger forbrugerombudsmand Henrik Øe.

Han opyser, at bøden på 100.000 kroner er fastsat med udgangspunkt i den avance, som TDC har haft i forbindelse med den ulovlige markedsføring og markedsføringsomkostninger.

Hos TDC oplyses det, at bøden blev betalt i sidste måned.

"Jeg er rigtig ærgerlig over, at vi lavede den fejl på hjemmesiden, og at det var Forbrugerombudsmanden, der måtte gøre os opmærksomme på det. Det var en fejl, vi selv skulle have set og rettet med det samme," siger Jesper Theill Eriksen, koncerndirektør for TDC Privat.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere