En af fordelene ved det Internet of Things, som mange mener er fremtidens netværk, er den ekstra intelligens, som mekanik og apparatur vil kunne få adgang til.
En internetforbundet bil, olieboreplatform eller vaskemaskine ville kunne fungere mere effektivt og sikkert, end den isolerede model.
Internet of Things, hvor hvert eneste lille dims har sin egen IP-adresse, kommer ikke fra den ene dag til den anden, men et dansk startup vil måske kunne sætte turbo på processen.
Nabto, som firmaet kalder sig, har udviklet en model, der med enkle og billige midler kan sætte de fleste apparater og maskiner på nettet.
Modellen indebærer tre komponenter: en browser-plug-in, et server-komponent til det apparat, der skal på nettet, samt en portal, hvorfra man kan styre sine apparater, eller åbne dem for andre - for eksempel en mekaniker, der skal undersøge ens bil.
Nabto-systemet er både grundigt og pædagogisk beskrevet på selskabets hjemmeside, se nærmere her.
Som en af de deltagere i ComON Tech Guld konkurrencen, der har fået dispensation fra reglen om, at de kun må have været i gang i to år, har Nabto allerede fået megen finansiering på plads. Virksomheden, der bor i Katrinebjerg i Århus, blev skabt af Carsten Rhod Gregersen i 2007.
Han har fået seed-kapital fra it-udviklingsvirksomheden Logiva A/S, som han selv var med til at stifte i 1999.
Desuden har Østjysk Innovation bidraget, og det samme har forretningsmanden Erik Stridbæk som såkaldt business angel. Stridbæk, der er formand for Alexandra Instituttet, er også formand for bestyrelsen i Nabto. Desuden har Nabto en industriel partner, hvis navn endnu ikke er offentliggjort.
Mener du, at Nabto er blandt de mest lovende af danske startups i it- og telebranchen, bedes du tilkendegive dette overfor redaktionen. Vi modtager mails (send dem til techguld@mediaprovider.dk) og læser kommentarerne i kommentarfeltet under hver artikel.
Den endelige vurdering af, hvilke ti startups af de godt tyve nominerede, der skal gå videre i konkurrencen, træffes på baggrund af læsernes - begrundede - input af Tech Guld redaktionen.
Når feltet om en lille måneds tid måned er reduceret til ti firmaer, vil et dommerpanel vurdere, hvem der er de tre mest lovende.
Dommerpanelet består af fremtrædende VIPs fra it- og telebranchen, og medlemmerne er enten selv erfarne og succesfulde iværksættere eller topdirektører i branchen.
Finalen, hvor Danmarks mest lovende startup skal findes, løber af stabelen i december.
Læs mere om ComON Tech Guld konkurrencen her.