Dating-drenge køber op

Folkene bag Dating.dk investerer millioner i at udvide forretningen med to kendte nicheportaler, nemlig ungdomsportalen arto.dk og gå-i-byen-portalen danmarkbynight.dk.

Erfaringerne fra Dating.dk skal nu bruges til at gøre flere danske portaler til en profitabel forretning. Freeway som står bag Dating.dk udvider forretningen med to kendte nicheportaler.

Freeway har købt anpartsmajoriteten i ungdomsportalen arto.dk samt halvdelen af ejerskabet i Danmarks ældste gå-i-byen-portal danmarkbynight.dk.

Arto.dk ApS er en ungdomsportal med over 185.000 oprettede brugere og i gennemsnit 150.000 unikke besøgende hver dag. Portalen er et mødested på nettet for unge mellem 12 og 19 år, når der skal chattes, debatteres og udveksles vittigheder.

Danmarkbynight.dk er Danmarks ældste nattelivs-portal, hvor en række diskoteker markedsfører sig med billeder af gæsterne og information om fremtidige events. Portalen har omkring 140.000 besøgende om måneden.

Peter Sønderby, der er stiteansvarlig og medstifter af Freeway, fortæller til ComON, at arto.dk har været en millioninvestering for Freeway, men vil ikke oplyse den nøjagtige købssum. Danmarkbynight har været en mindre investering, der mest handler om, at Freeway skal levere ekspertise mod at få del i indtjeningen.

»Det er i begge tilfælde først og fremmest strategiske investeringer, der skal forbedre vores portefølje. Vi skal bidrage med ekspertise i, hvordan man driver sites professionelt og gør dem rentable. Selvfølgelig forventer vi, at vores investeringer tjenes ind igen, men det er langsigtede investeringer, så vi har ikke en deadline på, hvornår det skal ske«, siger Peter Sønderby til ComON.

Samarbejdet med de to nyindkøbte portaler har allerede stået på i flere måneder, og Freeway har blandt andet været med til at relancere danmarkbynight.dk i sidste uge.

Freeway ejer og driver en række sites, men er bedst kendt som selskabet bag en af de største danske internet-succeser Dating.dk, der har over 600.000 brugere. Konceptet bag dating-siden er eksporteret til en lang række lande, og Freeway satser også hårdt på selv at slå igennem på det engelske marked.

Freeway blev stiftet i 1999 af ungdomsvennerne Peter Sønderby, Henrik Back og Morten Wagner jr. sammen med sidstnævntes fader, forsvarsadvokaten Morten Wagner sr. Siden er selskabet vokset til 20 ansatte og præsterede i 2002 et overskud før skat på 2,5 mio. kr. - et resultat, der forventes at blive fordoblet i 2003.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere