Fattige børn bruges til at hvidvaske penge

En falsk nødhjælpsorganisation, der udgiver sig for at hjælpe fattige børn, er begyndt at tilbyde job til mennesker med hjertet på det rette sted. Formålet er at hvidvaske penge.

Anti-virusfirmaet Panda Software har sporet en ny form for e-mail svindel. I mailen tilbyder en falsk nødhjælpsorganisation, som efter egne oplysninger hjælper fattige børn, at få et job i organisationen. Det hele er dog i virkeligheden et trick, der går ud på at finde folk, der skal hvidvaske stjålne penge.

De mails, som den falske NGO sender ud, har titler som »Godt job - erfaring ikke nødvendigt,« mens selve teksten lover et godt betalt job, hvor man kun skal arbejde få timer om dagen.

Udover de udsendte mails har den falske NGO også oprettet en hjemmeside, hvor der for alvor spilles på alle tangenter. Her bliver der blandt andet brugt billeder af fattige børn for at skabe fortrolighed med den potentielle hvidvasker.

Hvis man kontakter svindlerne, får man yderligere oplysninger om jobbet. De går blandt andet ud på at modtage penge, som sættes ind på en bankkonto, som bagmændene har fået adgang til ved hjælp af phishing-metoder. Hvidvaskeren skal herefter sende pengene - minus egen kommision - til specielle adresser, som de får af bagmændene.

Hvis man går med på det udspekulerede kneb, kan man dog komme i alvorlige problemer, oplyser Panda Software.

»Disse svindlere leder ikke kun efter nogen, der kan hvidvaske penge. De leder også efter en syndebuk, som politiet vil gå efter, når ejerne af de bankkonti, som de har tømt opdager det. Vi anbefaler derfor, at alle brugere altid sletter denne type beskeder og aldrig opgiver nogen personlige informationer, som kan bruges til kriminelle aktiviteter. Det er vigtigt at huske på, at man eksempelvis med et simpelt CPR-nummer kan åbne en bankkonto og derved bruge denne persons identitet,« siger Joachin Dresner, som er administrerende direktør i Panda Software i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere