Hackere er elendige til sikkerhed

Tusindvis af stjålne kreditkort-numre ligger frit tilgængelige på nettet. De fleste netkriminelle tænker ikke på sikkerhed.

Det danske sikkerhedsfirma CSIS advarer om, at mange hackere sjusker med sikkerheden. Når først kriminelle har skaffet sig adgang til kreditkort-numre og andre følsomme data på nettet bliver oplysningerne ofte gemt på servere uden beskyttelse. Dermed kan alle og enhver få fat i de stjålne data.

CSIS har analyseret en server på nettet, som var blevet misbrugt til phishing - altså indsamling af persondata ved at lokke brugerne til at tro, at der eksempelvis er tale om en bank. Serveren var i en sikkerhedsmæssig sørgelig forfatning, og det var uden videre muligt at læse indhold direkte fra webserverens mapper.

»Problemet opstår, fordi phisherne i realiteten er ligeglade. De skal bruge oplysningerne her og nu og beskytter derfor ikke de indsamlede data, som ofte kan hentes af enhver, der besøger phishing siden. Det er således ikke kun den kriminelle phisher, som kan få gavn af oplysningerne, det kan andre kriminelle også,« fortæller Peter Kruse fra CSIS.

I sidste uge fandt CSIS to forskellige phishing-servere, hvor de indsamlede oplysninger lå frit tilgængelige for enhver der besøgte siden. Den første server var placeret i USA og en kopi af Paypal, mens den anden lå i Rumænien. CSIS kunne blandt andet hente en stor fil med følsomme data om personer fra hele verden.

Der advares desuden om, at flere phishere er begyndt at bruge SSL-kryptering for at få deres falske kopi-sider til at virke mere ægte. Selvom den lille hængeløs kommer frem i browseren kan man altså ikke være sikker på, at der er tale om en ægte side. Derfor bør man klikke på hængelåsen og kontrollere de oplysninger der kommer frem, hvis man er i tvivl.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere