Artikel top billede

Onfone ny sponsor for Kyllingens cykelhold

Michael Rasmussens nye cykelhold har fået tele-vedhæng og hedder nu Team Christina Watches Onfone.

Lars Bom som bokser har skaffet Onfone kunder, så konkurrenterne bløder. Nu skal cykelrytteren Michael Rasmussen, som var tæt på at vinde Tour de France i 2007, bringe mobilselskabet endnu længere.

Michael Rasmussen fortalte onsdag eftermiddag, at cykelholdet Christina Watches nu får et vedhæng - Onfone. Beløbet, som det underskudsgivende Onfone må lægge for eksponeringen, er ukendt.

Sponsoratet er noget alternativt. Onfone har lavet en Facebook-side, "Giv Michael Rasmussens nye cykelhold medvind". Når 5000 har meldt sig ind, stiger sponsoratet med fire procent. Trappen stopper ved 25.000 medlemmer, hvor Onfone i alt vil have lagt 20 procent oveni sponsoratet.

Onfone skriver på firmaets hjemmeside, at de anser cykelholdet som skræddersyet til Onfone. Michael Rasmussen blev på grund af en dopingmistanke for fire år siden taget ud af Tour de France og forsøger nu at få et comeback.

"Som lille virksomhed har vi vist, at man godt med succes kan udfordre giganterne, når man har det rette produkt. Og tilsvarende er Michaels hold et lille hold med et fantastisk potentiale og visioner om at udrette noget stort," skriver Onfone på hjemmesiden.

 

Kæmpe kundebase, stort underskud

Onfone har ramt en guldåre ved at gå efter 30- til 50-årige med et relativt simpelt produkt og en heftig markedsføring. Prisen har også været høj. Onfone havde sidste år et underskud på 15 millioner.

Onfone hævder, at de tjener penge på deres kunder, men andre anklager selskabet for med underskud at sælge telefoni for at opbygge en kæmpe kundebase, som de kan sælge videre til et af de store selskaber.

Men Telenor, som Onfone bruger som netværk, er ikke en villig køber. Det hævdede Telenors koncerndirektør med ansvar for de nordiske lande, Kristin Skogen Lund, over for Berlingske Business mandag.

"Danmark har en noget irrationel konkurrence, senest med Onfone, som kører et prisniveau, som ikke er holdbart, nemlig under kostprisen. Det gør de en stund for at få en masse kunder og satser så på, at nogen køber dem og så tjener penge. Den udvikling har de store aktører været med på at tillade. Nu kan det se ud, som om det ikke er så let for Onfone at sælge sig selv. Jeg håber faktisk, at dette bliver denne ene gang, hvor man må statuere et eksempel på, at det ikke går. Ingen er tjent med det," sagde Kristin Skogen Lund.

Tidligere har også TDC afvist at købe Onfone.

 

Usikkerhed om cykellicens

Team Christina Watches Onfone har endnu ikke en klokkeklar licens til at cykle i danske løb såsom Danmark Rundt. Holdet har i længere tid været i en spektakulær konflikt med Dansk Cykle Union (DCU). Holdet er teknisk set et andet hold, som blot har skiftet navn, men der har tilsyneladende været nogle uklarheder om denne proces. Onsdag forlød det ifølge Feltet.dk, at holdet og DCU nu har en god dialog, og dr.dk skriver, at holdet er tæt på en plads i løbet til sommer.

ComON-læsere vil måske huske Michael Rasmussen som offer for en email-hacker i sommeren 2007. En dengang 30-årig it-supporter, der gættede ”Kyllingens” emailpassword, blev siden idømt to ugers ubetinget fængsel. Hans ven, der var tiltalt for medvirken, blev frikendt, mens en anden bekendt fik en bøde på 5.000 kr. for at logge sig ind på Rasmussens e-mail, efter han havde fået password af hackeren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere