Artikel top billede

DSBs netbutik omsætter for en halv milliard

DSB har fordoblet omsætningen i sin netbutik på under to år.

Salget i DSB's netbutik rundede i sidste uge over en halv milliard kroner for 2010. Dermed er omsætningen fordoblet på under to år. Det skriver DSB's egen ugeavis DSBidag. Hver femte 65-billet sælges nu via dsb.dk, mens hver fjerde DSB Wild Card bestilles online.

DSB har et mål om at flytte en stadig større del af billetsalget over på nettet, automaterne og mobiltelefoner.

”Den markante stigning i netbutikkens omsætning peger på, at vi er på rette spor i forhold til kundernes forventninger til vores salgs- og infokanaler,” siger Dorte Mærsk Maron, der har ansvaret for netbutikken.

Målet for 2010 var en vækst i netbutikkens omsætning på 15 procent. Dét mål er allerede passeret.

”Alle undersøgelser peger på, at kunderne i stigende grad siger nej tak til husstandsomdelte reklamer – men at de gerne siger ja tak til målrettede tilbud og services fra de leverandører, de selv vælger til,” siger Dorte Mærsk Maron til DSBidag.

Samtidig har DSB også taget de sociale medier i brug for at komme i kontakt med de rejsende. Senest er der startet et forsøgsprojekt med Foursquare, hvor man kan tjekke ind på 10 stationer mellem København og Århus og herefter få tilsendt en kode per sms, som giver adgang til gratis internet og særlige tilbud.

I Foursquare kan man opnå titlen som ”borgmester” hvis man har tjekket ind flest gange på det pågældende sted. Det er en funktion, som DSB nu vil udnytte kommercielt.

”Vi kan eksempelvis tilbyde noget helt særligt til denne person og derved skabe incitament til, at de unges netværk benytter vores stationer eller tog med en større frekvens. Lige nu arbejder vi på at finde en måde at belønne dem ved at blive borgmestre af en station,” siger Dorte Mærsk Maron.

Der er angiveligt omkring 500 grupper på Facebook, som diskuterer den danske togdrift på godt og ondt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere