Internet Explorer 7 sender web-adresser til Microsoft

Den kommende Internet Explorer 7 sender alle indtastede web-adresser til Microsoft for at kontrollere, om der er tale om phishing-sites.

Internet Explorer 7 sender informationer om hver webside som du besøger til Microsoft. Det sker for at tjekke, om der skulle være om en fupside, som phishere bruger til at samle kreditkortnumre eller andre data. Det er Microsofts projektchef for sikkerhed i Internet Explorer, Rob Franco, der har afsløret den nye funktion i et blog-indlæg.

I modsætning til andre anti-spyware produkter, som med periodiske mellemrum henter en liste med tvivlsomme sites og bruger denne liste til at kontrollere de besøgte sites, foretager Microsofts phishing-filter et såkaldt realtime-tjek - den indtastede web-adresse sendes til Microsoft og sammenlignes med en database over phishing-sites i det øjeblik, den indtastes i browseren.

Ifølge Rob Franco er det ikke tilstrækkeligt at overføre en opdateret liste til computeren med jævne mellemrum, for phishere opretter nye sites på timebasis og listen kan derfor hurtigt blive forældet. Desuden vil det kræve en meget stor kapacitet, hvis millioner af Internet Explorer-brugere samtidig skal downloade en stor liste med web-adresser.

Men forestillingen om, at alle indtastede web-adresser sendes til Microsoft, vil sikkert fremkalde skepsis fra mange brugere. Microsoft skynder sig derfor at forsikre, at der er mulighed for at slå anti-phishing-funktionen fra. Desuden bliver informationerne sendt over en krypteret SSL-forbindelse, og følsomme oplysninger bliver frasorteret på forhånd.

Internet Explorer 7 vil også indeholde en jævnlig opdateret »known-safe-liste«, og alle sites, som er på denne liste, bliver ikke tjekket med anti-phishing-funktionen.

Forleden meddelte Microsoft, at en betaversion af det nye Phishing Filter bliver tilgængelig som en tillægs-applikation til MSN Toolbar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere