Udvikler, glæd dig over Nokia og Microsofts nyfundne kærlighed

Danske udviklere ser store muligheder i Windows Phone 7 på Nokia-telefoner. Men succesen kan tage tid.

Dagens overraskende udmelding fra Nokias hovedkvarter i Espoo vakte jubel på Frederiksberg.

Det danske firma Syntonetic har allerede applikationer til iPhone, Android og Nokia, men iveren til at kaste sig over Microsofts mobile platform har været begrænset.

”Vi har hele tiden haft Windows Phone inde på radaren, men vi er aldrig kommet ud over rampen. Dagens nyhed er nok med til at give det afgørende rygstød,” siger firmaets chefudvikler Kristian Ridley Schou.

”Vi har ventet længe på, at Nokia skulle annoncere deres planer. Vi er jo dybt afhængige af Nokias økosystem, så det er vigtig for os, hvordan de vælger at lægge deres roadmap,” siger Kristian Ridley Schou til ComON.

Syntonetic udvikler den roste mobilappliation Mood Agent, som kan analysere stemninger i musik og præsentere sange, som passer til lytterens humør.


Hvorfor skal man kaste sig over Windows Phone?

Der er efterhånden mange platforme, man skal understøtte som udvikler. Hvad skal overbevise en udvikler til vælge netop Windows Phone 7?

”Dagens udmelding er den bedste årsag,” siger Kristian Ridley Schou med henvisning til Microsoft og Nokias håndslag.

”Microsoft er bare stærke, når det kommer til udviklingsmiljøer. Der sker en masse interessant på Android-markedet i øjeblikket, men i mine øjne er Visual Studio stadig det bredeste og bedst integrerede udviklermiljø. Og hvis man har en kompetence fra Windows, så er den meget nem at portere over på Windows Phone. Oven i hatten er der så den gulerod, at man kommer ud på Nokias enorme platform,” siger Kristian Ridley Schou.

Det er ikke så overraskende, at den tekniske chef hos Syntonetic taler varmt om Windows-platformen. Han har tidligere arbejdet som såkaldt teknisk evangelist hos Microsoft. Men hos Syntonetic er man teknologi-neutral, lover han. Her vælger man det, der giver økonomisk mening, og det gør foreningen af Nokias enorme distributionsnet og Microsofts platforme.

”Vi kan for eksempel tydeligt mærke forskel i volumen mellem Android og Nokia. Vores antal af download er nogen gange to til tre gange højere på Nokia end på Android. Desuden har man fat i nogle markeder, som man slet ikke når med Android. For eksempel store grupper i Indien og Mexico,” siger Kristian Ridley Schou.


Nu er der kun tre platforme

Hos spiludviklingsfirmaet Kiloo i Århus får dagens finsk/redmondske sammensmeltning positive ord med på vejen. Ikke mindste fra mindre, danske udviklere.

”Det er glædeligt, fordi det begynder at lugte af, at der kun bliver tre platforme at koncentre sig om i fremtiden: iOS, Android og Windows Phone,” siger direktør Jacob Møller i Kiloo.

”Jeg tror ikke på, at de andre producenter bliver ved med at holde fast i deres egne proprietære butikker. Samsung har for eksempel svært ved at få gang i Bada,” siger Jacob Møller.

Ensretningen af markedet er ifølge ham god for verdenens mange mobile program- og spiludviklere. Ifølge Jacob Møller er det kun de færreste firmaer, som reelt har mulighed for at understøtte og supportere samtlige platforme og enheder.

"Nokia har jo en enorm stor markedsandel, så man har ikke kunnet ignorere dem, men deres markedandele har været meget fragmenteret på en masse forskellige devices. Det bliver lidt nemmere at håndtere nu, hvilket er til alles fordel," siger Jacob Møller.

Kiloo er også i gang med at arbejde på applikationer til Nokias MeeGo-projekt, som ifølge dagens udmelding skal gøres open source.

”Det er jo bare en anden måde at sige, at MeeGo er en død platform, så spørgsmålet er, om vi ikke skal begynde at skubbe vores projekter ovre på Windows Mobile i stedet,” siger han.


Der kommer til at gå tid

Men selv om både Microsoft, Nokia og danske udviklere glæder sig over dagens udmelding, så skal de ikke glæde sig for hurtigt.

”Jeg tror, der kommer til at gå noget tid. Vi er jo for eksempel preferred parter hos Nokia, og vi har intet hørt om det her før andre. Det betyder, at der slet ikke er sat gang i udviklingen endnu, så der går i hvert fald et halvt år, før vi ser nogle enheder i handlen,” siger Kristian Ridley Schou.

Samme tidsestimat har Jacob Møller fra Kiloo.

En ukendt faktor er den fortsatte udrulning af Windows Phone. Udrulningen af Windows Phone 7 har indtil været ramt af en del udfordringer. For eksempel er muligheden for at købe app og musik først senere på plads i Danmark, hvor vi også savner lokale sprogindstillinger. Først i næste uge kommer der ifølge de senste meldinger æ, ø og å på danske WP7-telefoner, og Microsoft lover også at åbne officielt for Windows Marketplace i Danmark, som tidligere krævede krumspring at bruge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere