Almindeligt at google før en date

Hvad ved internettet om dig? Det er værd at vide, før du går på en date, for den anden har sikkert slået dig op på Google eller lignende.

Muligheden for lige at checke, hvad der ligger på internettet om en person har gjort det til en helt normal praksis at checke den anden ud, før man mødes på en date. I hvert fald i USA.

»Jeg fortæller ofte mine venner, der stadig dater, at de skal bruge Google til deres fordel,« siger 24-årige Katie Laird fra Houston, der arbejder indenfor web-marketing.

Det siger hun på baggrund af egne erfaringer. Google tillod hinde at finde ud at underlige fetisher, som en fyr der var fascineret af vampyrer, så hun kunne sortere dem fra på forhånd. Hun advarer dog mod at google, hvad man ikke kan håndtere.

Sider på nettet er nærmest blevet et slags moderne visitkort, hvor folk på forhånd kan se, hvad man har til fælles, før man møder en person.

Det var tilfældet for 23-årige Brad White, en student fra Chicago, der mødte sin nuværende kæreste gennem venner på en bar og omgående slog hende op på Facebook.com, der er et site for sociale netværk. Her fandt han ud af, at de havde sammenfaldende musiksmag og venner, hvilket fik ham til at invitere hende ud.

De detaljer, man finder ud af, kan også bryde isen på den første date, selv det ikke er alle, der bryder sig om at indrømme, at de har lavet research.

»Moderne dating lader til at være en slags kompliceret dans mellem to mennesker, der allerede ved meget om den anden, men ikke kan indrømme det,« siger David Silver, en assisterende professor af medie-studier ved University of San Francisco, som studerer online-kulturen.

»Du nikker nysgerrigt, men du ved allerede, hvad den anden taler om,« siger han med henvisning til den forudgående research.

Og han er forundret over, hvor meget man kan finde ud af. Med en smule kreativitet og internet-kundskab, kan man finde ud af meget gennem blog-indlæg og lignende oplysninger. Det er tit let at se, om folk lyver om deres alder, eller hvor de har boet. En email-adresse kan også hjælpe til med at finde et øgenavn, som bruges online.

Informationer er næsten for lette at finde, men kan også føre til fejltagelser. 31-årige Lisa Phillips fra San Francisco blev for eksempel forvekslet med en porno-model med samme navn.

Det er også grunden til, at Dr. Paul Dobransky, en psykolog fra Chicago, foreslår, at man tager informationer fundet online med et gran salt. Han finder dog ikke noget galt i at lave research, så længe fokus forbliver på mødet, og man først dømmer den anden på selve daten.




IT-JOB

Capgemini Danmark A/S

Salesforce CTO - Nordics

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IT-generalister til rollen som systemejer

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Architect - Projects
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere