Morgan Freeman besejrer domænepirat

Den amerikanske skuespiller Morgen Freeman har ved en sag i det internationale WIPO-nævn vundet en sag, der betyder, at han har retten til domænet morganfreeman.com.

Den amerikanske stjerneskuespiller Morgan Freeman, der fik sit folkelige gennembrud i »Driving Miss Daisy« og siden har medvirket i store film som »Seven« og »Bruce Almighty« var ikke den Morgan Freeman, der ejede domænet morganfreeman.com.

Faktisk hed ejeren af morganfreeman.com slet ikke Morgan Freeman, og det var en af begrundelserne, da det internationale klageråd WIPO besluttede ved en såkaldt UDRP-sag, at domænet skulle overføres til den Morgan Freeman, som vi kender.

Ifølge afgørelsen var ejeren af domænet »Mighty LLC«, og da filmstjernens advokat skrev til domæneindehaveren lød svaret:

»Din klient er ikke den eneste Morgan Freeman. Hvorfor tror du, at han/hende har retten til domænenavnet?«

Men panelet i sagen, som i dette tilfælde kun bestod af en enkelt person, fandt ud af at der bag »Mighty LLC« ikke gemte sig en Morgan Freeman. Faktisk havde vedkommende slet ikke nogen forbindelse til ham.

Det, og så det faktum at besætteren var indehaver af 400 andre domæner, deriblandt jamesstewart.com, lizaminelly.com, denvernuggets.com og disneychannelgames.com, betød, at man kunne bevise, at domænet var erhvervet i ond tro.

Skuespilleren havde desuden registret sit navn som et varemærke og hans advokat lagde vægt på, at han er et kendt navn, både foran og bag kameraet, hvilket endvidere pegede på ond tro.

Den falske Morgan Freeman brugte siden til sponsorbetalte links, altså i kommercielt øjemed. Og dette blev blot endnu et søm i kisten for domænebesætteren, og panelet afgjorde således, at domænet skulle overdrages til den rigtige Morgan Freeman.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere