Færdig udgave af Netscape 8 klar (<font color="#FF0000">opdateret kl. 14:21</font>)

Browserproducenten Netscape præsenterer nu den færdige version af Netscape 8

Engang for lang tid siden i en galakse langt væk var der engang to browsere, der lå i krig med hinanden. På det ene tidspunkt sad den ene af dem, Netscape, på hele 80 procent af browsermarkedet. Det var før, Internet Explorer blev altdominerende og tævede Netscape ud af markedet. I dag sidder Microsofts browser på lidt under 90 procent af browsermarkedet som et intergalaktisk imperium.

Men nu vender Netscape tilbage for at skabe balance i kraften med version 8 af deres browser, og browseren kan nu hentes fra Netscape hjemmeside.

Som med betaen af Netscape 8 bygger browseren på både det gode og onde og kan derfor vise hjemmesider både med Mozillas Firefox-motor og Microsofts Internet Explorer-motor.

Ifølge ZDNet er Netscape baseret på version 1.0.3 af Firefox-browseren.

Netscape 8 gør også mere for at beskytte brugeren imod phishing, hvor ondsindede hjemmesider forsøger at lokke personlige informationer ud af folk, for eksempel deres kreditkortinformationer. Blandt andet tilpasses brugerens sikkerhedsindstillinger ud fra de sider, vedkommende besøger, baseret på lister over sider, der er registreret som ondsindede og sider, der er godkendte.

Derudover har browseren, ifølge Netscape selv, et forbedret forsvar mod spyware. Brugere af Netscape 8 vil blive advaret, hvis de besøger en ondsindet side. Skulle man vælge at få vist siden alligevel, vil den blive vist med Firefox-motoren og med blandt andet cookies og JavaScript slået fra.

Desuden er det blevet muligt at have flere startsider på en gang, som så vil blive åbnet i forskellige tabs, og browseren giver nu adgang til at søge på Google direkte fra værktøjslinjen.

Betaen af Netscape 8 er blevet downloadet af godt en million brugere, i den nye version er der primært foretaget »kosmetiske« rettelser. Netscape håber, at den nye browser vil blive downloadet mindst 15 millioner gange.

Her på ComON viser de første kørsler af Netscape 8 umiddelbart en større stabilitet og et pænere look end ved beta-versionen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere