Google en guldgrube for aktionærer

Google-aktien fortsætter sin himmelflugt. Siden lanceringen i august har den tredoblet sin værdi, men de danske investorer er stadig skeptiske.

Siden Google-aktien blev lanceret i august er det kun gået én vej - op - og aktien fortsætter med at sætte rekorder på børsen i Wall Street. Værdien er nu blevet tredoblet siden lanceringen, men de danske investorer er fortsat skeptiske og holder sig væk.

»I august mente vi, at aktien var for dyr. Det mener vi stadigvæk,« siger Porteføljemanager i Nordea Invest, Lars Eriksen, til Børsen.

Direktør for Global Equities i Danske Capital, René Ebbesen er enig.

»Forretningen går godt, og de leverer nogle gode produkter, men det er allerede afspejlet i prisen. Det var klart en fejlvurdering, at jeg ikke købte Google i august. Men det kan ske. I dag er den for dyr,« siger han.

Google-aktien steg i sidste uge med fem procent på børsen i Wall Street og satte dermed endnu en rekord. Stigningen kom efter nyheder om, at Google vil lancere flere nye funktionaliteter på sin populære søgemaskine.

ComON kunne således i sidste uge fortælle, at Google barsler med en række ting. Dels vil Google fremover gøre brug af RSS- og Atom-feeds, så brugere kan gøre Google personlig med deres egne foretrukne nyheder, emails, vejrprognoser eller aktiekurser, og at Google vil krydre oplevelsen med at feede udvalgte annoncer og reklamer til brugerne. Desuden kom nyheden om Google Earth, der er en videreudvikling af Googles 3D-nøglehuls-teknologi, og som tager den satellit-understøttede kortvisning til nye højder. Endelig løftede Google sløret for en ny filsøger, der kan bruges på virksomhedsnetværk.

Da Google-aktien blev lanceret den 18. august kostede den 85 dollars. I dag er aktien steget til 240 dollars, hvilket betyder, at den er steget med næsten 300 procent. Selskabet har i dag en markedsværdi på over 400 milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere