Artikel top billede

Her er Wikileaks næste store afsløring

Pentagon raser allerede over ny stor lækage.

Wikileaks gør klar til at kaste en bombe under USA's diplomatiske system. Det er essensen i en advarsel, som Pentagon har sendt til forsvarsudvalget i Senatet og Repræsentanternes Hus. Det amerikanske forsvarsministerium advarer om, at Wikileaks vil frigive ”flere hundredetusinde” hemmeligstemplede dokumenter allerede i denne uge.

Ifølge nyhedsbureauet Bloomberg er der tale om meddelelser som er udvekslet mellem det amerikanske udenrigsministerium og landets ambassader rundt omkring i verden. De mange dokumenter behandler ”et enormt spektrum af meget følsomme emner i landets udenrigspolitik,” skriver Pentagon.

Tre store mediegiganter – New York Times i USA, Guardian i Storbritannien og Der Spiegel i Tyskland – har allerede fået adgang til informationerne og samarbejder med Wikileaks om frigivelsen.

De samme publikationer fik også forhåndsadgang til de 75.000 dokumenter fra Afghanistan-krigen og 400.000 dokumenter fra Irak, som blev frigivet tidligere i år.

Pentagon har tidligere kritiseret Wikileaks for at handle uansvarligt og for at bringe menneskeliv i fare. Denne gang er ordlyden stort set den samme.

I meddelelsen til de amerikanske lovgivere hedder det, at frigivelsen af de mange dokumenter vil ”skabe kaos og destabilisere den globale sikkerhed”.

Wikileaks har allerede reageret på Twitter, hvor man konstaterer at ”Pentagon hyperventilerer igen af frygt for at blive draget til ansvar”.

Tidligere i denne uge har Wikileaks varslet en ny stor afsløring der skulle være syv gange større end de såkaldte ”Iraq War Logs” fra oktober.  Wikileaks skriver også at den kommende offentliggørelse vil ændre verdenshistorien.

Det er uklart om Wikileaks hentyder til de samme dokumenter fra det amerikanske diplomati, men til gengæld er kilden til lækagen allerede kendt denne gang. Det er militær-analytikeren Bradley Manning, der blev anholdt sidste forår.

Han havde netop pralet med, at han havde sendt en stor samling af meddelelser fra amerikanske diplomater til Wikileaks. Manning hævdede dengang, at samlingen omfatter omkring 260.000 dokumenter.

En af meddelelserne er allerede offentliggjort på Wikileaks – et referat af møder mellem den amerikanske og islandske regering om bankkrisen, hvor Islands præsident beskrives som ”uforudsigelig”.

Det ventes at dokumenterne indeholder mange informationer, der kan være pinlige både for den amerikanske og andre landes regeringer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere