Intel præsenterer ny platform til hjemmet

Intel har præsenteret et nyt koncept for fremtidens computer til stuen, som kan starte og slukke på mindre end et sekund.

På Intel Developer Forum (IDF) i San Francisco har Intel traditionen tro præsenteret et nyt design-koncept til fremtidens computere. Det nye koncept, kaldet Viiv, er en ny slags computer til digital underholdning, som skal finde sin plads lige under fjernsynet i stuen.

For at bære Viiv-mærket skal computeren opfylde en række krav - den skal naturligvis indeholde Intel-teknologi lige fra chipsæt til processor og bruge Microsofts Windows Media Center Edition som styresystem. Computeren skal kunne styres med en fjernbetjening og understøtte 5.1 surround lyd med mulighed for opgradering til 7.1.

Intel lover at man hurtigt kan tænde og slukke for pc'en (efter den første opstart) med et klik på en knap takket være en ny platforms-teknologi kaldet Intel Quick Resume Technology. I en demonstration på IDF tog det kun et halvt sekund at starte og slukke en tidlig prototype.

Den nye platform skal markedsføres efter samme model som Centrino-teknologien til bærbare computer, der kombinerer processor, chipsæt og wlan-kort.

»Efter succesen med Intel Centrino mobil-teknologien, vil vi igangsætte en lignende branding strategi til vores nye platform til det digitale hjem, der består af de seneste Intel teknologier. Intel Viiv teknologien markerer udgangspunktet, hvor innovation, en mængde digitale enheder, førsteklasses underholdning og state-of-the-art teknologi konvergerer og giver forbrugerne mere kontrol over oplevelsen af digital underholdning på deres egne præmisser,« kommenterer Don MacDonald, der står i spidsen for Intel Digital Home Group.

Mens Intel stiller meget strenge krav til computerens indmad, hvis den skal sælges under Viiv-navnet, kan den enkelte pc-producent til gengæld selv vælge, hvordan maskinens ydre skal formes. Det ventes at forbrugerne vil få adgang til Intel Viiv-baserede systemer i en række forskellige udformninger, lige fra små elegante designs, der minder om stereo-komponenter eller dvd-afspillere, til mere traditionelle desk-tops eller tower-designs.

Intel vil ikke selv fremstille Viiv-systemer, men en række producenter ventes at lancere modeller i første kvartal af 2006.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere