It-verdenens syv vidundere

Den hurtigste supercomputer. Det mest fascinerende datacenter. Her kommer et bud på verdens syv it-vidundere.

Først var der antikkens syv vidundere. Så kom de moderne syv vidundere, som blev kåret ved en ceremoni i Lissabon i sommer. Nu kommer så it-verdenens syv vidundere. Nu er der sikkert mange meninger om, hvad der udgør et it-vidunder. Men det amerikanske it-blad CIO har vovet pelsen og samlet et bud på verdens syv it-vidundere.

Her kommer CIO's forslag til de syv teknologiske mirakler:

Det nordligste webcam

Det amerikanske Pacific Marine Environmental Laboratory har installeret et webcam tæt ved Nordpolen, som er placeret på en isflage. Kameraet forsvinder i havet hvert efterår og bliver erstattet til foråret.

Computer med den største afstand til Jorden

NASA's Voyager satellit er fire milliarder kilometer fra Jorden, det er tre gange afstanden til Pluto. Den 30 år gamle computer på satellitten kommunikerer stadig med Jorden, men signalet tager 14 timer om at nå frem.

Verdens mest spændende datacenter

En hemmelighedsfuld Google-installation i Dalles, Oregon, som henter strøm fra en hydroelektrisk dæmning og er udstyret med to fire-etagers-køletårne. Det menes at Google har omkring en halv million servere i hele verden. Det vides ikke hvor mange der står i Dalles.

Verdens største grid-projekt

Det europæiske E-sciencE II (EGEE-II) projekt forbinder 240 installationer i 45 lande med flere end 24.000 cpu'er og omkring 5 millioner gigabyte lagerplads. Grid-nettet skal blandt andet bruges til at analysere data fra CERN's Large Hadron Collider.

Verdens hurtigste supercomputer

IBM's BlueGene/L bruges til forskning i atomvåben på Lawrence Livermore National Laboratory, men overhales snart af den tre gange hurtigere BlueGene/P. Hvis regnearbejdet skulle udføres i hånden, ville det kræve at hvert eneste menneske på Jorden skulle udføre 60.000 beregninger i sekundet.

Mindste pc der kører Windows Vista

En lille håndholdt computer fra OQO på 5,6 x 3,3 x 1 tommer, som vejer mindre end et halvt kilo og koster lidt under 10.000 kroner. Den har et fuldt tastatur, 60 GB harddisk, Wi-Fi og Bluetooth.

Største paradigmeskift inden for erhvervssoftware

Linux blev opfundet i 1991 og kernelen indeholder nu 8,2 millioner kodelinjer, der i gennemsnit vokser med 86 linjer i timen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere