EU undersøger formatkrig mellem Blu-ray og HD-DVD

EU Kommissionen vil til bunds i mistanker om monopolisering i krigen mellem de nye dvd-formater.

Blu-rays umiddelbare succes i Hollywood har givet EU Kommissionen mistanke om, at der er indgået hemmelige aftaler med filmstudierne, som skader konkurrencen. EU vil derfor have indsigt i filmstudiernes korrespondance om formaterne.

I Hollywood støttes Blu-ray af alle de store studier undtagen Universal, der eksklusivt støtter HD-DVD. Paramount og Time Warner støtter begge formater, mens Sony, Disney, Fox, Lions Gate og MGM (der ejes af et konsortium, som Sony er medlem af) alle udelukkende støtter Blu-ray og ikke HD-DVD.

Jonathan Todd, talsmand for kommissionen, bekræfter overfor Wall Street Journal, at kommissionen midt i juni sendte breve til filmstudierne i et forsøg til at klarlægge, om de havde indgået restriktive aftaler om at bruge et af formaterne.

I en formel forespørgsel til mindst et studio beder kommissionen om dokumentation, der kaster lys over beslutninger om at udgive film udelukkende til Blu-ray. Desuden bliver der spurgt til kommunikation omkring begge formater med personer forbundet med Blu-ray formatet.

Kommissionen undrer sig blandt over kommentarer om Blu-rays eksklusive status blandt filmstudierne, som angiveligt kom til udtryk på Consumer Electronics Show i Las Vegas i januar.

Kommissionen begyndte allerede i august sidste år at undersøge kampen mellem Blu-ray og HD-DVD. De nye forespørgsler til studierne tyder på, at man mistænker Sony for at udnytte sin position til at støtte Blu-ray, som Sony selv har været med til at udvikle. Blu-ray har også fordel af, at Sony bruger formatet på Playstation 3. Desuden meldte videokæden Blockbuster forleden ud, at man ville satse mere på Blu-ray.

Imens har HD-DVD lejren forsøgt at få kommissionen til at se nærmere på Blu-ray-lejrens taktik i et forsøg på at fremme deres eget format. HD-DVD har ikke fordel af en spilkonsol, selv om Microsofts Xbox 360 gennem en udvidelse kan benytte HD-DVD. Toshiba er frontkæmper for HD-DVD, som de var med til at udvikle. I kampen mod Blu-ray besluttede Toshiba forleden at sænke priserne på HD-DVD-afspillere til omkring 300 dollars (under 1700 kroner).




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere