NovoNordisk: »Overvåg dine varemærker«

Hos NovoNordisk har man en professionel tilgang til beskyttelsen af varemærker brugt som domænenavne på internettet. Overvåg dine varemærker, lyder rådet til andre virksomheder. Det skriver it-avisen ComON, som udkommer i dag.

I medicinalfirmaet NovoNordisk lægger man ikke fingre imellem, når det kommer til beskyttelse af varemærker der bruges som domænenavne på internettet. Det skriver it-avisen ComON, som udkommer i dag.

»Vi prioriterer det meget højt, og det blev organiseret grundigt her for nogle år siden,« siger varemærkejurist i Novo Nordisk, Eva Borgen.
Hendes vigtigste råd til virksomheder, der vil domænepirateriet til livs, er global overvågning af varemærkerne.

»Vi har en ISP leverandør, som overvåger vores 20 vigtigste varemærker på alle toplevel-domæner, og hvis andre registrerer noget er identisk, får vi besked. Herefter vurderer vi så, om vi skal skride ind,« siger hun.

Wild west-tiden er forbi
En gang om måneden får de en oversigt over andres eventuelle registrering af de 20 varemærker, der bliver overvåget, hvorefter de kan tage stilling til eventuel videre aktion.

»Vi har besluttet os for at overvåge de domænenavns registreringer, der har en reel interesse for os. Wild west-tiden er jo forbi for internettet, man kan godt få løst sine konflikter,« siger hun og understreger, at man skal vurdere, om et domæne har en egentlig interesse, inden man skrider til handling.

Wipo gav medhold
Hun forklarer, at Novo Nordisk for et par år siden havde en såkaldt UDRP-sag kørende i det internationale klagenævn WIPO, World Intellectual Property Organization. Selvom hjemmesiden havde samme navn som et NovoNordisk-produkt, var den dog ifølge Eva Borgen ikke af alvorlig krænkende karakter.

»Det var en amerikansk insulinforhandler, der havde købt novolin.org og novolin.net, hvor vi havde novolin.com. Efter vi havde henvendt os til ham, lagde han to tyre (NovoNordisk har en tyr som deres logo, red.), der spillede volleyball op på hjemmesiden. Det viste sig så, ganske rigtigt, at der var et jugoslavisk volleyballhold, der hed Novolin, men at han ikke havde nogen forbindelse med holdet,« siger hun.

Beskyt som et varemærke
Men netop produktnavne er et felt, hvor NovoNordisk er særligt opmærksomme.

»Så snart vi har et nyt varemærke klar, registrerer vi samtidigt domænet og beskytter det som et traditionelt varemærke,« siger hun og tilføjer, at det er bedre at tage for mange end få.

»I medicinalindustrien er man ude mange år i forvejen inden produktlancering med beskyttelse af domæner og varemærker. Det er en del af den lanceringsforberedelse vi laver.«




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere