Computerworld News Service: Google har besluttet at trække stikket ud på Google Labs som en del af søgegigantens forsøg på at strømline produkter og fokusere udviklingsaktiviteterne.
Google Labs er et online site med tidlige prototyper af Google-produkter, som brugerne kan prøve, men uden at have garanti for, at de virker eller eksisterer i fremtiden.
"Selvom vi har lært utrolig meget ved at lancere tidlige prototyper i Labs, mener vi, at et større fokus er afgørende, hvis vi skal få mest ud af de ekstraordinære muligheder fremover," skriver Bill Coughran, der er senior vice president for forskning og systeminfrastruktur, i et blogindlæg.
Mere fokus
Medstifter Larry Page, der tog over som administrerende direktør i april, har tidligere sagt, at firmaet var i gang med at trimme den brede vifte af produkter og tjenester og fjerne dem, der ikke var populære eller succesfulde. Blandt andet blev Google Health og Google Powermeter lukket sidst i juni.
Lukningen af Google Labs vil nok få en del i branchen til at undre sig, da Google altid har fremhævet sin politik om at fremme innovation blandt medarbejderne, frigive nye produkter tidligt og forbedre dem løbende i offentligheden.
Google Labs, som Google beskriver som legepladsen for eventyrlystne brugere, har også gennem årene været rugekasse for produkter, der senere skulle blive særdeles populære. Blandt andet Google Reader, Google Groups og Google Maps.
Ved ikke hvilke der lukker
Der er i dag 56 prototype-produkter i Google Labs. Nogle af dem vil forsvinde med Google Labs, mens andre vil blive indbygget i eksisterende produkter. Det er dog stadig ikke meldt ud, hvilke der vil forsvinde, og hvilke der vil fortsætte, ligesom der heller ikke er sat en endelig dato for nedlukningen af Google Labs.
Produktspecifikke Labs-sites, som for eksempel Gmail Labs, Google Maps Labs og Search Experiments, vil ikke blive påvirket af lukningen, forklarer en talsmand på e-mail.
Talsmanden forklarer også, at lukningen af Google Labs heller ikke påvirker Googles politik om, at medarbejderne må bruge 20 procent af deres tid på egne projekter.
Oversat af Mikkel Andersen.