Artikel top billede

Udviklerne i åben krig mod Google

Google lukker for et af firmaets populære API'er, og det bringer web-udviklerne op i det røde felt.

Google lukker for adgangen til at benytte firmaets oversættelses-API, hvilket betyder, at man ikke kan trække på oversættelsesfunktionen uden om Googles web-side.

API er en forkortelse for Application Programming Interface, som er en software-grænseflade, der tillader et stykke software at interagere med andet software.

Det har bragt web-udviklerne op i det røde felt, hvilket anskueliggøres af mere end 200 vrede indlæg i debatfeltet under annonceringen på Googles blog.

Der er dog en naturlig forklaring på lukningen, mener et af Danmarks store web-udviklerhuse.

"Det handler givetvis om, at Google selv vil trække trafikken og ikke gå glip af de medfølgende annoncekroner," siger Klaus Silberbauer, strategidirektør i web-firmaet Creuna.

Naiv opfattelse af Google

Han mener, at det er ærgerligt for mange udviklere, men en naturlig forretningsbetinget beslutning af Google.

"Det bunder i et ønske højt oppe fra i Google om at optimere annonceindtægter og ikke forære teknologi væk uden at eje et led i værdikæden," siger han og påpeger, at Google er en forretning og ikke en velgørenhedsorganisation,

"Vreden er forståelig, og naturligvis er der mange sure røster, da Googles brand altid har stået for det åbne og det gratis. Men det er en lidt naiv opfattelse af Google, for det er en forretning, der skal tjene penge som alle andre. Og det sker via annoncer," vurderer Klaus Silberbauer.

Google åbner i samme moment for en stribe andre API'er.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere