Google lukker for adgangen til at benytte firmaets oversættelses-API, hvilket betyder, at man ikke kan trække på oversættelsesfunktionen uden om Googles web-side.
API er en forkortelse for Application Programming Interface, som er en software-grænseflade, der tillader et stykke software at interagere med andet software.
Det har bragt web-udviklerne op i det røde felt, hvilket anskueliggøres af mere end 200 vrede indlæg i debatfeltet under annonceringen på Googles blog.
Der er dog en naturlig forklaring på lukningen, mener et af Danmarks store web-udviklerhuse.
"Det handler givetvis om, at Google selv vil trække trafikken og ikke gå glip af de medfølgende annoncekroner," siger Klaus Silberbauer, strategidirektør i web-firmaet Creuna.
Naiv opfattelse af Google
Han mener, at det er ærgerligt for mange udviklere, men en naturlig forretningsbetinget beslutning af Google.
"Det bunder i et ønske højt oppe fra i Google om at optimere annonceindtægter og ikke forære teknologi væk uden at eje et led i værdikæden," siger han og påpeger, at Google er en forretning og ikke en velgørenhedsorganisation,
"Vreden er forståelig, og naturligvis er der mange sure røster, da Googles brand altid har stået for det åbne og det gratis. Men det er en lidt naiv opfattelse af Google, for det er en forretning, der skal tjene penge som alle andre. Og det sker via annoncer," vurderer Klaus Silberbauer.
Google åbner i samme moment for en stribe andre API'er.