Artikel top billede

(Foto: Chris Perrett)

Microsoft bremser for open source til Windows Phone

Microsoft vil ikke godtage open source-applikationer til Windows Phone 7, mener blogger . Se hvorfor her.

Læs også:

Uklar årsag til VLC-exit fra Apples App Store

Derfor nægter Apple Sony adgang til App Store

Open source: Få styr på de åbne kildekoder

Bloggeren Jan Wildeboer, der arbejder med open source og er ansat hos Red Hat, skriver i et indlæg, at der er flere problematiske passager i Microsofts krav til applikationer til Windows Phone Marketplace.

Vilkårene inkludere blandt andet følgende passage:

"Applikationen må ikke indeholde software, dokumentation eller andre materialer, der helt eller delvist styres af eller henviser til en 'Excluded License,' eller på anden måde vil gøre applikationen underlagt betingelserne i en Excluded License."

Ifølge Microsofts tekst er en Excluded Licence blandt andet en licens, der stiller som en betingelse for brugen, at man deler kildekoden - hvilket blandt andet kan være den populære open source licens GPLv3 (GNU General Public License version 3) og flere af de andre open source-licenser.

"Konsekvenserne af denne underlige ekskludering er ikke helt klare for mig, da jeg ikke er advokat. Men en ting er ekstremt tydelig. Microsoft ønsker sin platform fri for fri software. Punktum," skriver Jan Wildeboer.

Hvis open source-bloggerens vurdering viser sig at være korrekt, er Microsoft ikke det eneste selskab, der har sat en stopper for open source-baseret software i applikationsbutikkerne.

VLC udelukket fra App Store

Som Computerworld skrev for nylig, så er medieafspilleren VLC blevet fjernet som applikation fra Apples App Store.

Det var i den forbindelse fremme, at Apple ikke tillader, at applikationer i App Store videredistribueres uden for selskabets butik - hvilket kan være et problem for software under GNU General Public License (blandt andet VLC), fordi licensbetingelserne siger, at softwaren til enhver tid skal kunne videredistribueres.

Den gratis medieafspiller VLC er populær blandt mange brugere, fordi den afspiller og streamer både kendte og ukendte lyd- og videoformater uden de store dikkedarer.

Det gælder ikke mindst formater, som Apples iTunes og medieafspilleren på iPhonen og iPad ikke kan klare.

Læs også:

Uklar årsag til VLC-exit fra Apples App Store

Derfor nægter Apple Sony adgang til App Store

Open source: Få styr på de åbne kildekoder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere