Artikel top billede

Sådan fungerer Microsofts nye "ring gratis"-platform

Lync er navnet på efterfølgeren til Microsofts Office Communications-platform, der smelter telefoni, chat, video- og webkonferencer sammen i én løsning.

De fleste kender nok det gratis program Skype, som man kan bruge til at ringe og chatte gratis med hinanden over internettet.

Men der findes også en række alternativer, der koster penge som udgangspunkt, men til gengæld kan en hel del mere end Skype.

Et eksempel på det så dagens lys i denne uge, da Microsoft  præsenterede den nye Lync 2010 - efterfølgeren til Office Communications Server.

Lync smelter mail, chat, telefoni, web- og videokonferencer med videre sammen i en samlet løsning. Ligesom med SKype kan man ringe gratis til hinanden fra computer til computer, men derudover ligger der en række andre features i Microsofts løsning.

Det kan Lync bruges til

Eksempelvis er det muligt via Lync at dele skrivebord og konkrete Microsoft-applikationer som Excel imellem to eller flere computere.

Af andre funktioner kan nævnes, at man kan optage samtaler og webkonferencer for på den måde senere at kunne dokumentere, hvad der er foregået på et specifikt møde.

Voicemail er nu også integreret direkte i klienten.

Endelig er det interessant, at man kan invitere eksterne brugere til at deltage i en webkonference over Lync - også selv om de ikke selv er Lync-brugere.

Det foregår via et webinterface og koster ikke ekstra i forhold til de allerede betalte licenser.

Køb Lync som en service over nettet

Microsoft satser på at kunne leverere Lync som både en lokal installation hos kunderne og som en cloud-løsning, der leveres over internettet på abonnementsbasis.

For få uger siden lancerede selskabet nemlig Office 365, hvor Office-pakken sammen med SharePoint Online, Exchange Online og Lync Online kan leveres som en service over internettet.

Denne type løsning er velegnet til specielt mindre virksomheder, der ikke har lyst til at skulle investere i servere eller teknisk knowhow, men godt kan se fidusen i de funktioner, der ligger i Lync.

Alt skal bindes sammen

Microsofts største styrke, når det kommer til Lync og alle andre nye produkter, er naturligvis det tætte samspil med de øvrige Microsoft-produkter i virksomhederne.

Når det kommer til Lync, er der således en tæt integration med Exchange/Outlook og Sharepoint.

I en demo viste produktchef Jørgen Rahbæk, hvordan man kan benytte en særlig søgning på specifikke kompetencer i Lync-klienten.

Der søges i AD'ets kartotek over brugere, som er visuelt præsenteret i eksempelvis Sharepoint.

Når man befinder sig på en Sharepoint-side, kan man på grund af integrationen med Lync eksempelvis se presence-opdateringer på den pågældende person og tage direkte kontakt via den mest fordelagtige kommunikationskanal. 

Microsofts unified communications-produkt er på lige fod med konkurrerende produkter fra eksempelvis Siemens og Avaya bindeleddet mellem en række forskellige kommunikations-kanaler, der tidligere har levet en isoleret tilværelse.

Ved at skabe en tættere kobling mellem eksempelvis IP-telefoni, chat, mail og video-samtaler kan man optimere kommunikationen blandt medarbejderne, lyder de typiske argumenter for UC-investeringer.

Ifølge Microsoft er man kommet frem til navnet Lync, fordi det "giver associationer til både "link" - altså at være forbundet - og "sync" som sikrer, at alle er opdateret."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere