MP3, RAM, POP3 og 23 grader i skyggen

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 27. juni 2003.


Sidste nye trend er ramenheder (memory key) med ekstra muligheder. Pocket Muse er den første, vi har set, der reklamerer med e-post i lommen.

Sommer-ram
Rigtige gadgets har altid en brugsanvisning, der er maskinoversat fra kinesisk. Og Performance Memory Pocket Muses starter med:"MagicStar MP3 is more than a MP3 Player. Being a smart customer, you pay for one MP3 Player price but enjoy double effects. Our MagicStar MP3 stores not only MP3 format but also all kinds of data. It delicately combines MP3 Player with a removable hard drive." Enheden ligner Starwars-robotten C-3PO's tommeltot, men har en byggekvalitet som et stykke billigt legetøj. Til gengæld kommer den i en farvestrålende æske liggende i et formstøbt leje af rødt plys. Uden på æsken står der en bemærkning om, at enheden kan bruges til POP3-e-post, sådan at man kan tage sin mail med sig overalt. Og det er jo praktisk i ferien, hvor man kan bruge sin Pocket Muse til at tjekke e-post på internet-cafeeer i ferielandet og det endda uden at efterlade nogen filer på den computer, man bruger.

Applikationer i lommen
Se, det er jo nye toner for en MP3-afspiller. Der er massevis af ram-enheder på markedet og flere virksomheder, der har ram-enheder med indbygget MP3-afspiller. Men den nye tendens er tilføjelse af ekstra applikationer. Her er Iomega på markedet med en ram-enhed med ekstra synkroniseringssoftware, sådan at man kan bruge enheden til sikkerhedskopiering. Og fabrikanten Perfomance Memorys enhed Pocket Muse har altså inkluderet en e-postklient.
Det virker umiddelbart som en rigtig god idÈ. Tænk at have intelligente ram-enheder, der automatisk tjekker e-post, tager backup, suger billeder fra digitalkameraer, suger nyheder fra internet og meget mere.
Men virkeligheden er ikke helt så rosenrød. E-post-programmet til Pocket Muse ligger nemlig på den medfølgende cd og skal installeres fra denne. Der ligger programmet så blandt alle MP3-filerne på ram-enheden og kan derfor uden videre slettes igen. Og det er surt, hvis al ens ferie-e-post forsvinder med et enkelt museklik.
Her havde det være kvikt med en opdeling af enheden helt som en almindelig harddisk, sådan at der var en beskyttet opdeling til programmer og deres data og en skrivbar opdeling til alle MP3-filerne.
Det vil ganske vist kræve en del opfindertalent, da opdeling af ram-enheder i dag ikke er understøttet af Windows. Men det vil betyde helt nye muligheder for denne type enheder.

Lille e-post
Selve e-postprogrammet Mobile Mail fylder 443 kilobyte og minder meget om Outlook Express, der bruger megabytes af programkode til det samme, som Mobile Mail kan. Måske skulle Microsoft hyre nogle flere taiwanske programmører.
Programmet er skrabet, men har mulighed for at importere Windows adressebog, så man kan tage sine e-postadresser med på ferie. Lidt bart, men det virker fortrinligt.
Som ram-enheder virker Pocket Muse som alle de andre ram-enheder, men den er så stor, at den kan være svær at få i et USB-stik på pc'en. Som MP3-afspiller er den middelmådig, hvor de medleverede hovedtelefoner er det mest kiksede forsøg på en blanding af en strandsnor og lydgengiver, som vi har set.
Alt i alt en god ide med for meget plastic.

Pocket Muse:
www.prc-data.dk
Pris inklusive moms: Performance Memory 128 MB Pocket Muse koster 849 kroner, mens 256 MB-udgaven fås til 1.275 kroner.
+ Mobil e-post.
- Stor enhed.
Dårlig byggekvalitet.
Ingen datasikring.
Middelmådig lydkvalitet.

Billedtekst:
Det virker umiddel-bart som en rigtig god ide med intelligente ram- enheder, der automatisk tjekker e-post, tager backup, suger billeder fra digitalkameraer og nyheder fra internet, men virkelig- heden er ikke helt så rosenrød.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere