Ny ITB-formand med bred berøringsflade

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 11. april 2003.


Lars Monrad-Gylling, KMD, er ny formand for IT-Brancheforeningen efter Jens Moberg, Microsoft.
Branchens talerør
Med valget af Lars Monrad-Gylling som ny formand for bestyrelsen har IT-Brancheforeningen fået en forgrundsfigur, der til daglig har en stor og alsidig butik at passe.
KMD havde i 2002 en omsætning på 2,1 milliarder kroner og knap 2.500 ansatte. Den store danske it-virksomhed beskæftiger sig med med drift, udvikling, service, salg og videresalg og indgår i partnerskaber med stor som lille i den danske it-branche.
- Jeg føler selv, at jeg har en meget bred daglig berøringsflade. Der er ikke nogen problemstillinger i branchen, jeg ikke allerede kender fra mit arbejde, siger Lars Monrad-Gylling, da Computerworld presser ham lidt for at høre, hvilken forskel han kan gøre på formandsposten.
Det er nemlig flere gange set, at de samme ord er taget i brug i beskrivelsen af den afgående formand Jens Moberg og den nye.
"Holistisk ledertype", "venlig" og "god til at lytte" er nogle af fællesnævnerne.

Politisk ål i mudder
Om Lars Monrad-Gylling siger andre ledere i den danske it-branche desuden, at han er en virkelig dygtig kommunikator og "en politisk ål i mudder".
- Det kræver en særlig evne at få succes i KMD, som har politisk bestyrelse og er ejet af kunderne. Lars havde allerede hos IBM særlige evner til at manøvrere og begå sig overalt, sagde administrerende direktør for Oracle Peter Perregaard om Lars Monrad-Gylling, da han i efteråret blev portrætteret i Computerworld Top 100.
Den nye ITB-formand vil ikke på stedet rykke ud med, hvad han vil bruge sin politiske fornemmelse til i branchens og nationens tjeneste.
- Jeg opfatter mig som branchens talerør og ser bestemt ikke formandsposten som et personligt talerør. Tværtimod skal jeg tale på det mandat, jeg har fået, siger Lars Monrad-Gylling.
Det er en udtalelse, der stemmer fint overens med den konsensussøgende lederstil, som medarbejderne hos KMD har lært at kende i de snart fem år, de har haft Lars Monrad-Gylling som øverste chef.
Andre af den nye formands varemærker er åbenhed og målbarhed, som er blandt de redskaber, han har brugt til at transformere KMD fra en monopolitisk dinosaur-forretning til en moderne, åben, samarbejdsorganisation.

Image-pleje
Lars Monrad-Gylling fremlægger dog ikke her og nu-milepæle og skråsikre målsætninger, men vil gerne love, at der bliver gjort noget for branchens image, og at der skal opnås mere synlige resultater.
- Vi har et imageproblem, som mest skyldes dotcom-tømmermænd. Det skal vi have gjort noget ved, siger han.
- Men ellers kan man ikke forvente et markant kursskifte. Jeg har selv som bestyrelsesmedlem været med til at udforme foreningens nye strategi, som nu skal gøres operationel og føres ud i livet, siger Lars Monrad-Gylling.
IT-Brancheforeningens vigtigste indsatsområder er ifølge den nye formand fremme af digital forvaltning, yderligere netværks- og erfa-aktiviteter og videndeling.
Lars Monrad-Gylling er ifølge eget udsagn tændt og parat til at gå i gang med den nye opgave.
- Jeg har selvfølgelig overvejet, om jeg havde tid. Men eftersom jeg allerede har valgt at deltage i bestyrelsesarbejdet, var der ikke så meget at betænke sig på. Jeg er glad og stolt over at være blevet valgt til et hverv, som jeg opfatter som både spændende og meningsfuldt, siger Lars Monrad-Gylling.

Billedstekst: Jens Moberg, Microsoft (til venstre), trækker sig som formand for IT-Brancheforeningen, fordi han med sin nylige udnævnelse som chef for Central- og Sydeuropa mister den direkte tilknytning til den danske it-branche. Lars Monrad-Gylling overtager posten.
Foto: Torben Klint

BOKS
Monrad-Gyllings blå bog
Lars Monrad-Gylling er født i 1960. Han blev cand. merc. fra Handelshøjskolen i København i 1985. Var ansat i IBM Danmark i 12 år som konsulent, herefter marketingmanager og avancerede til sidst til salgsdirektør.
1997 kom han til KMD som salgs- og marketingdirektør. I september 1998 blev han udnævnt til administrerende KMD-direktør efter Tage T. Christiansen.
Lars Monrad-Gylling blev valgt til medlem af ITB-bestyrelsen i 2002. Han er også medlem af Repræsentantskabet for Det Danske Handelskammer, Advisory Board Member, e-MBA, Copenhagen Business School og Steering
Board Member, MITS SIMI-Scandinavian International Management Institute.
Lars Monrad-Gylling er af Berlingske Tidendes Nyhedsmagasin udtaget til Danmarks drømmedirektion - Dreamteam 2003.

BOKS
Jens Mobergs interessesfære flytter sydpå
Jens Moberg, Microsoft, blev formand for IT-Brancheforeningen i august 2002, hvor han afløste Michael Mathiesen, der selv trak sig fra posten. Nu er det Jens Moberg, der trækker sig, ikke kun som formand, men helt ud af bestyrelsen, fordi han med sin nylige udnævnelse mister den direkte tilknytning til den danske it-branche. Jens Moberg, der hidtil har haft ansvaret for Microsoft i Norden og Irland, bliver fra 1. juli chef for Central- og Sydeuropa, det vil sige Holland, Belgien, Schweiz, Østrig, Italien, Spanien og Portugal.
Klaus Holse Andersen, nuværende dansk landechef for Microsoft, overtager 1. juli Mobergs nuværende job og den plads i ITB-bestyrelsen, der bliver ledig efter Lars Monrad-Gylling.
Adm. dir. Peter Grøndahl, Danware A/S, træder ind foreningens forretningsudvalg som viceformand side om side med de nuværende viceformænd Kim Østrup, IBM Danmark A/S, og Jørgen Bardenfleth, Giga/Intel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere