Trængsel om truget

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 21. marts 2003.


I onsdags fyldte 450 it-professionelle Falconer Center på Frederikbsberg. Foruden hele den offentlige sektor var konsulenter, leverandører og systemhusene mødt op for at høre om forretningsmuligheder og forretningsmodeller for digital signatur. Der er gået hul på markedet.

KETCHUP-EFFEKT
- Det føles rigtig fedt at stå her i dag, sagde Per B. Hansen, sikkerhedschef i TDC Erhverv, i onsdags til de mange potentielle TDC-partnere, der var mødt frem for at finde ud af, om implementering af digital signatur er noget for dem.
- Nu er det nu - for alle os, der har arbejdet med digital signatur i årevis. Men også for jer andre. Kagen er stor nok til alle, sagde Per B. Hansen.

TDC har på fem uger skrevet kontrakt med 50 offentlige myndigheder og virksomheder om OCES-certifikater. Mange flere myndigheder og virksomheder, som har ønsket at komme i gang i årevis, forventes at følge efter de kommende måneder og år.

Partnere søges
Det betyder, at tusindvis af løsninger skal udvikles og implementeres, både i den private og i den offentlige sektor. Det er her mulighederne for potentielle partnere opstår.

En af de første partnere bliver KMD, som i sidste uge meldte ud, at man vil indbygge TDC's OCES-certifikatløsning i de kommunale systemer.

- Vi er tæt på at finde en samarbejdsmodel med KMD. De og mange andre skal være samarbejdspartnere og bygge digital signatur-applikationer, sagde markedsdirektør i TDC Erhverv, Morten Brøgger.

Samarbejdet kan foregå tæt eller mindre tæt. I princippet er det op til den enkelte konsulentvirksomhed, leverandør og systemintegrator, om de vil have et direkte samarbejde med TDC og formidle værtsaftaler - eller om de blot vil gøre deres kunder i stand til at anvende OCES-certifikater.

-TDC er under alle omstændigheder forpligtet til total åbenhed og til at stille information om grænseflader mv. frit til rådighed. Så det er op til jer, om I vil have et tættere samarbejde med os eller ej, sagde Per B. Hansen.
Samtidig lagde han ikke skjul på sine grønne hoser, og at TDC gerne vil i tæt dialog med så mange samarbejdspartnere som muligt.

Partnererfaringer
System- og konsulenthuset Tieto Enator har i fire år haft et tæt samarbejde med TDC om digital signatur. Det opstod, fordi Tieto Enator var involveret i hele tre af det daværende Forskningsministeriums pilotprojekter i 1999 og valgte TDC som samarbejdspartner.

- Vi er ret glade for at være lige der, hvor vi er, lige nu, siger markedschef Frank Samsøe Hansen, Tieto Enator
Tieto Enator har udviklet en af de komponenter, som TDC nu markedsfører, nemlig komponenten "sikker email grundpakke" og bliver dermed underleverandør på TDC-aftalen.

- Faktisk har det aldrig været et problem i samarbejdet, at vi overlapper hinandens kompetencer temmelig meget. Til trods for det har vi leveret løsninger i fællesskab i halvandet år nu, siger forretningskonsulent RenÈ Møllegaard Jørgensen, Tieto Enator, og understreger, at der er plads til mange flere på markedet.

- Der er en utrolig stor interesse hos myndighederne for at komme i gang. I løbet af den sidste uge har vi solgt sikker email postkasse til tre kommuner, siger RenÈ Møllegaard Jørgensen.

Billedtekst:
TDC har skrevet kontrakt med 50 offentlige myndigheder og virksomheder om OCES-certifikater. - Vi er tæt på at finde en samarbejdsmodel med KMD. De og mange andre skal være samarbejdspartnere og bygge applikationer til digital signatur, siger markedsdirektør i TDC Erhverv Morten Brøgger.
Foto: Lars Svankjær

Boks:
OCES-certifikater
Videnskabsministeriet skabte OCES-standarden for at fremme udbredelsen af digitale signaturer. OCES (Offentlige Certifikater til Elektronisk Service) er softwarebaseret og kan produceres og anvendes billigere end hardwarebaserede certifikater. OCES-certifikatet kan principielt anvendes til digital signatur i al kommunikation mellem myndigheder, virksomheder og borgere. Digital signatur med OCES-certifikat kaldes også digital signatur light.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere