Avanceret netværksharddisk med fire terabyte

Western Digital er klar med en meget kompakt netværksharddisk i et lækkert design. Den udmærker sig ved at have en lagerplads på op mod fire terabyte data og avancerede funktioner.

Vi kender bedst Western Digital for et omfattende udvalg af både interne og eksterne harddiske, men producenten har faktisk tidligere lanceret knap så avancerede netværksdrev, også kaldet NAS (Network Attached Storage).

Nu giver Western Digital imidlertid NAS'en fuld skrue, for ShareSpace Network Storage System er en avanceret netværksharddisk med en kapacitet på enten to eller fire terabyte.

De omfattende muligheder for at lagre data er blevet til virkelighed takket være fire interne drevpladser, og man kunne derfor forvente, at ShareSpace fylder godt i landskabet. Det er imidlertid ikke tilfældet, for den sølvfarvede NAS måler beskedne 19,6 x 16 x 19,9 centimeter.

Vælg din RAID

Som ventet giver ShareSpace dig de almindeligste muligheder for RAID-opsætninger, som betyder, at du kan vælge mellem RAID 0, RAID 1 og RAID 5. Sidstnævnte er imidlertid forbeholdt den største og dyreste version på fire terabyte, til gengæld får du også den mest hensigtsmæssige kombination af sikkerhed og hastighed.

Der er også blevet plads til en række små finesser - du kan blandt andet indsætte et USB-flashdrev i tilslutningen på fronten, hvorefter indholdet automatisk overføres til det interne lager. NAS'en kan desuden fungere som både FTP- og webserver, er udstyret med en almindelig download manager og kan fungere som iTunes-server, så Apple-brugere føler sig godt til rette.

Praler med hastigheden

Western Digital har satset på den hurtige Gigabit Ethernet-standard, men vi har før oplevet, at dataoverførslerne ikke nødvendigvis foregår med lynets hast af den grund.

Derfor kan det også overraske en smule, når der bliver proklameret hastigheder på niveau med de bedste eksterne harddiske tilsluttet pc'en via USB 2.0. Der bliver heller ikke lagt skjul på, at Western Digital mener, ShareSpace er hele 5-6 gange hurtigere end almindelige netværksharddiske.

Vi ser derfor frem til at efterprøve påstanden, når vi får WD ShareSpace Network Storage System på testbænken inden længe.

De foreløbige priser på WD ShareSpace Network Storage System er 599 euro, cirka 4.500 kroner, for versionen med to terabyte, mens storebror på fire terabyte kommer til at koste 999 euro, cirka 7.500 kroner.

Begge modeller skulle være på vej ud i butikkerne i løbet af en måneds tid.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere