Annonceindlæg fra GlobalConnect

5 tips til smv’er: Sådan garderer I jer mod DDoS-angreb

Et DDoS-angreb kan lægge både hjemmeside og virksomheden ned. Men med få simple greb kan SMV’er gardere sig mod de fleste trusler fra DDoS-angreb.

Offentlige institutioner i Danmark bombarderes for tiden af DDoS-angreb fra bl.a. Rusland, som udover at forhindre brugernes adgang til deres hjemmesider også skaber utryghed og mistillid.

Alle virksomheder og organisationer – uanset størrelse – kan blive ramt.

Typisk vil et DDoS-angreb mod danske virksomheder ikke komme fra professionelle cyberkriminelle. Angrebene vil mere sandsynligt være drengestreger fra hobbyhackere eller kan endda komme fra en voldsomt utilfreds kunde, som bestiller et angreb over nettet for at hævne sig. Det er nemlig blevet nemt tilgængeligt at gennemføre et overbelastningsangreb.



Kundernes tillid på højkant
Uanset hvor angrebet kommer fra, kan det skade forretningen, fordi kunderne ikke kan besøge hjemmesiden, mens angrebet står på. Mange SMV’er er dybt afhængige af deres hjemmeside eller webshop, og angrebene målrettes oftest efter at ramme tidspunkter, hvor det gør mest ondt, for eksempel Black Friday. Virker hjemmesiden, CRM-systemet eller support-kanaler ikke, kan det hurtigt skade tilliden og rette kundernes blikke mod en af konkurrenterne.

Det er velkendt fra en række trusselsrapporter, bl.a. fra Center for Cybersikkerhed, at truslen fra cyberangreb er voksende. Lige så velkendt er det, at danske virksomheder, særligt SMV’er, fortsat har udfordringer, når det kommer til den basale it-sikkerhed.

Knap halvdelen af landets 300.000 SMV’er har ifølge Erhvervsstyrelsens undersøgelse ’Digital Sikkerhed i danske SMV’er’ fra 2022 ikke det sikkerhedsniveau, der anbefales i forhold til deres risikoprofil.

Undervurderer stadig truslen
Heller ikke når det kommer til truslen fra DDoS-angreb, har flertallet af de danske SMV’er i tilstrækkelig grad gjort forarbejdet. Sådan lyder det fra Marie Skouenborg, der er chef for strategi og forretningsudvikling i Digital Solutions hos fiber- og datacentervirksomheden GlobalConnect.

”De SMV’er, der har en fornuftig beskyttelse mod cybertrusler, er ofte dem, der allerede har været udsat for et angreb, eller hvor et af bestyrelsesmedlemmerne har oplevet det i en anden virksomhed. Flertallet af SMV’erne er desværre ikke særligt godt på plads, fordi de tænker, at de ikke bliver ramt, og at et angreb ikke vil være alvorligt for netop dem,” siger Marie Skouenborg fra GlobalConnect.

Rammer når det gør mest ondt
Selv om et overbelastningsangreb ikke er lige så alvorligt som fx et ransomware-angreb, er det værd at gardere sig mod – særligt fordi man med relativt simple manøvrer kan mindske risikoen, lyder det fra Marie Skouenborg:

”Et angreb kan koste penge, skade dit brand og skaber i det hele taget unødvendig støj, både internt og eksternt. Med et fornuftigt setup – der ikke behøver være omfattende – kan du med større tryghed fokusere på forretningen frem for på alt muligt andet.”

 

GlobalConnect kan hjælpe med råd og vejledning til det rigtig niveau af sikkerhed og beskyttelse mod DDoS-angreb i jeres virksomhed.

KONTAKT GLOBALCONNECT OM DDOS

 

White paper
Sæt professionel døgnvagt på din it-infrastruktur