Annonceindlæg fra Cisco (gammel)

Wingmen: Netværkssikkerheden udfordres af eksterne samarbejdspartnere og IOT-udstyr

I dag er det mere ­reglen end undtagelsen at have flere leverandører inde på virksomhedens ­netværk.

Men det sætter it-sikkerheden ­under pres, for det kan være svært at sikre ­samarbejdspartneres ­sikkerhedsniveau. ­Derfor skal der en ny form for ­sikkerhed til på netværket.

Virksomheders netværkssikkerhed udfordres i disse år. Ikke alene kommer alt på netværket, lige fra døralarmer og produktionsudstyr til varmestyring og mobile enheder, men også eksterne samarbejdspartnere får adgang til netværket, når de skal servicere f.eks. produktionsrobotter m.v.. Det skaber helt nye sikkerhedsudfordringer, der skal adresseres af it-afdelingerne.

”Før i tiden var netværkssikkerheden som en hoveddør. Du vidste præcis, hvem der kom, og hvem der gik. Men sådan er det ikke længere. Ofte har it-afdelingen slet ikke kontrol over alt det udstyr, der kommer på netværket, og vi ser mange af vores kunder have store udfordringer med det,” fortæller Morten Kolind, CSO hos Wingmen.
Han bakkes op af John Kaldahl, Group IT Manager hos Plus Pack, der fortæller, at udfordringen er, at man i dag er nødt til at invitere flere og flere leverandører og partnere ind i netværket.

I produktionsvirksomheder som Plus Pack skal produktionsapparatet nemlig vedligeholdes og serviceres, og i den sammenhæng er det nødvendigt for eksterne partnere at koble sig direkte på produktionsnettet.

”Udover at det potentielt kan give problemer i vores produktion, risikerer vi også, at en partner er inficeret af f.eks. malware og derfor smitter Plus Pack eller en anden partner via vores netværk. Og vi kan jo ikke have kontrol over vores partneres sikkerhed. Derfor havde vi brug for en helt ny type sikkerhedsløsning, som Wingmen installerede hos os, bestående af Cisco Umbrella, Cisco ISE, Cisco AMP og Cisco Firepower Firewall,” forklarer John Kaldahl.

 

De nye udfordringer

Udfordringen for specielt produktionsvirksomheder består netop i, at der er så mange eksterne partnere på netværket, og det gør det umuligt at sikre, at alle adgangsveje og sikkerhedshuller er lukket hos alle.

”Det vil være umuligt at tage ansvar for alt, og det giver hackerne masser af muligheder for at komme ind og inficere enheder i kundernes netværk. Den opgave er der ikke mange it-afdelinger, der kan løfte,” pointerer Morten Kolind.

Derfor skal der løsninger til, som tager højde for de nye situationer. Morten Kolind fortæller, at der bør sættes løsninger op, der kan lukke for trafik på specifikke porte, så virksomhederne får fuld kontrol over, hvem der kommer ind i netværket.

”Og når de først er kommet ind, skal vi have styr på, hvem de snakker med og eventuelt lukke for al risikabel indgående og udgående kommunikation,” siger Morten Kolind.

Hvis et angreb finder sted, er det vigtigt, at de inficerede maskiner eller enheder kan isoleres og sættes i karantæne, så andre maskiner eller enheder ikke rammes. Det er også vigtigt, at sikkerhedsløsningen kan give en gennemsigtighed i netværket, når først skaden er sket. Dermed kan man effektivt få ryddet op i netværket.

”Det er ikke kun de trusler, du opdager, der er de værste. Det er ofte dem, du ikke opdager. Derfor er det vigtigt at have løsninger, der ikke kun kigger på signaturer. Vores Cisco-løsning opdager også ondsindet opførsel, selvom den ikke kender signaturen på truslen,” pointerer John Kaldahl.

Morten Kolind slutter af med at påpege, at selvom danske virksomheder nok forsøger at hænge på, når det kommer til it-sikkerhed, så er han ikke sikker på, at vi er godt nok med endnu, for udviklingen går rigtig hurtigt.

”Men det er kommet på dagsordenen nu mere end nogensinde før, ikke mindst efter hele Mærsk-situationen. Her blev direktionerne i danske virksomheder for alvor opmærksomme på, at det er nødvendigt at sætte tid og penge af til it-sikkerhed, og det er godt nyt,” slutter Morten Kolind.

 

Plus Pack

Plus Pack har et dedikeret fokus på at designe, udvikle og producere bæredygtige og kundetilpassede fødevareemballager. Differentiering er afgørende, og koblet med 105 års erfaring, branchekendskab og fleksibilitet gør det det muligt for Plus Pack at udvikle innovative og bæredygtige emballageløsninger, der hjælper kundernes ­produkter med at skille sig ud.

 

Om Wingmen

Wingmen leverer infrastrukturløsninger til danske virksomheder samt det offentlige og statslige segment og har som mål at skabe en arbejdsplads, hvor kunder, samarbejdspartnere og ­medarbejdere ­naturligt har lyst til at handle, samarbejde og arbejde. Wingmen har kontorer i ­Søborg og Lystrup og har pr. 1. januar 2020 42 ­medarbejdere. ­Wingmen opnåede i februar 2019 Cisco Guldpartnerskab. 

www.wingmen.dk

 

 John Kaldahl, Group IT Manager hos Plus Pack  Morten Kolind, CSO hos Wingmen

John Kaldahl, Group IT Manager hos Plus Pack
 
Morten Kolind, CSO hos Wingmen

 

Kontaktinfo:

Cisco Systems Danmark ApS (gammel)

Lautrupsgade 7

2100 København

https://www.cisco.dk

Våbenkapløbet er bestemt ikke tabt

De it-kriminelle er snedige. Men med rettidig omhu er det muligt at holde dem fra døren. Værktøjerne findes. De skal blot implementeres rigtigt.

Conscia: Har du talt med din risikoprofil i dag…?

Sikkerhedsværktøjer i løs vægt er ikke nok til at undgå truslerne i cyberspace. Dagens trusselsbillede kræver samspil og integration.

NetDesign: It-sikkerheden flytter med forretningen i skyen

Virksomheder flytter stadig flere data op i skyen. Det simplificerer mange virksomheds­processer og gør det muligt at agere mere agilt.

Netteam: Det digitale dilemma: Balancegangen mellem sikkerhed og fleksibilitet

Det er nemt at give virksomhedens medarbejdere adgang til netværket med deres egne enheder. Hvordan undgår man, at it-sikkerheden sættes over styr?

Paraderne skal være oppe hele tiden

Blot et øjebliks uopmærksomhed kan være katastrofalt. De it-kriminelle lurer nemlig lige uden for både din virksomheds hoveddør og bagdør.

Alt for mange virksomheder er bagud med it-sikkerheden

Det går ikke hurtigt nok for danske virksomheder med at få etableret forsvar mod cybertrusler. Det påpeger ekspert fra Dansk Erhverv.

Den moderne firewall giver indblik i netværket

Firewallen er gået fra at være en enhed, der gav begrænsninger, til at være en mangfoldig enhed, der skaber ­muligheder.

Hackede brugerlogins er den helt store trussel mod virksomheders it-sikkerhed

Næsten 80% af alle sikkerhedsbrud sker, fordi brugerlogins knækkes eller lækkes. Det er et ­kæmpe ­problem for store som små virksomheder.

Tag kompleksiteten ud af it-sikkerhed

Det er en udfordring for mange virksomheder at holde trit med onlinetrusler. De skal have adgang til et værktøj, der giver dem maksimal beskyttelse.

Automatisering og værktøjerne gør forskellen

Den jydske Haandværkerskole er godt klar over, hvor vigtig it-sikkerhed er. De oplever nemlig tit, at udefrakommende prøver at komme på deres netværk.

E-mails: Gamle hackertricks virker stadig

Lidt lækker e-mail lokkemad til medarbejderne kan udløse it-katastrofen. Men med de rigtige værktøjer og omtanke kan I sagtens ­beskytte ­virksomheden

Sikkerhed skal integreres i alt

Med et stadigt mere fragmenteret it-landskab er det afgørende, at sikkerhed integreres i alle produkter, der er koblet til netværket.

Se flere indlæg

Se alle annonceindlæg

White paper
Sæt professionel døgnvagt på din it-infrastruktur