Annonceindlæg fra Cisco (gammel)

Sikkerhed skal integreres i alt

Med et stadigt mere fragmenteret it-landskab er det afgørende, at sikkerhed integreres i alle produkter, der er koblet til netværket.

Med over 3.000 leverandører af cybersikkerhedsløsninger er der et imponerende stort udvalg af værktøjer, virksomhederne kan bruge til deres it-sikkerhed.

”Men det giver også en stor udfordring. For der er alt for mange værktøjer, der kun kan håndteres fra deres egen portal. Når antallet af IoT-enheder samtidig stiger, og det bliver stadig mere svært at tiltrække it-professionelle, så er det klart, at virksomhederne står med et problem omkring integration – og de ved det godt,” siger Ernst van Maanen, ­Cyber Security Lead, Northern Europe, Cisco.

Samtidig er mange virksomheder – særligt i Norden – hurtige til at tage de muligheder, som cloud computing og managed services tilbyder, til sig, og det giver endnu et område, hvor virksomheder kan blive ramt af cybertrusler.

”Vi oplever, hvordan mange små og mellemstore virksomheder i Europa ikke ser sig selv som det primære mål for cybertrusler, og derfor har de ingen forsvarsplaner. Det er et problem, for de er i høj grad interessante for de cyberkriminelle,” forklarer Ernst van Maanen.

Eksempelvis arbejder mange små virksomheder i Danmark tæt sammen og fungerer som underleverandører til hinanden. Dermed får de adgang til hinandens systemer. Formår en hacker at inficere et enkelt af systemerne, giver det ham potentielt adgang til mange virksomheder.

 

Kortlæg sårbarheder

Virksomhederne skal derfor få udformet en business risk plan, hvor de blandt andet får kortlagt konsekvenserne af ikke at have adgang til data (som ved et ransomware-angreb), finder ud af, hvor sårbare de er, og hvilke data, de kan tåle at miste eller få lækket.

”Når de virksomhedskritiske data er afdækket, skal virksomheder acceptere, at de aldrig kan beskytte sig 100%. Til gengæld skal de sikre sig, at de kan reagere hurtigt på en hændelse. Og så skal de huske på, at det ikke kun er teknologi, det handler om, men også mennesker og processer,” pointerer Ernst van Maanen.

Når man udformer en business risk plan, kommer der naturligt en masse spørgsmål, som kræver svar.

”Vi deltager og rådgiver gerne, men det er kun virksomheden, der reelt kan afdække, hvilke data der er kritiske for dem, og hvor længe de kan tåle at være ramt af et nedbrud,” siger Ernst van Maanen.

 

Tænk integreret

Næste skridt er så at få implementeret de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger, og her har Cisco en integreret tilgang til it-sikkerhed, og det er meget væsentligt.

”Vi mener, at vi bedst kan adressere sikkerheden, hvis vi husker på, at alt, der er forbundet til netværket, kan være sårbart, lige fra de trådløse netværk til samarbejdspartnere og datacentre,” forklarer Ernst van Maanen.

Ved at tænke integreret bliver det lettere at håndtere både produkter og it-sikkerhed, fordi alt arbejder sammen.

”Det adresserer også nogle af de ting, som virksomhederne spørger os om. For de virksomheder, der undersøger sikkerheden og tager stilling til muligheder og udfordringer, vil også få mest værdi ud af deres investeringer. Med en tæt integration får de mere for pengene, og det gør det lettere og mere sikkert for dem at investere,” slutter Ernst van Maanen.

Kontaktinfo:

Cisco Systems Danmark ApS (gammel)

Lautrupsgade 7

2100 København

https://www.cisco.dk

Våbenkapløbet er bestemt ikke tabt

De it-kriminelle er snedige. Men med rettidig omhu er det muligt at holde dem fra døren. Værktøjerne findes. De skal blot implementeres rigtigt.

Conscia: Har du talt med din risikoprofil i dag…?

Sikkerhedsværktøjer i løs vægt er ikke nok til at undgå truslerne i cyberspace. Dagens trusselsbillede kræver samspil og integration.

NetDesign: It-sikkerheden flytter med forretningen i skyen

Virksomheder flytter stadig flere data op i skyen. Det simplificerer mange virksomheds­processer og gør det muligt at agere mere agilt.

Wingmen: Netværkssikkerheden udfordres af eksterne samarbejdspartnere og IOT-udstyr

I dag er det mere ­reglen end undtagelsen at have flere leverandører inde på virksomhedens ­netværk.

Netteam: Det digitale dilemma: Balancegangen mellem sikkerhed og fleksibilitet

Det er nemt at give virksomhedens medarbejdere adgang til netværket med deres egne enheder. Hvordan undgår man, at it-sikkerheden sættes over styr?

Paraderne skal være oppe hele tiden

Blot et øjebliks uopmærksomhed kan være katastrofalt. De it-kriminelle lurer nemlig lige uden for både din virksomheds hoveddør og bagdør.

Alt for mange virksomheder er bagud med it-sikkerheden

Det går ikke hurtigt nok for danske virksomheder med at få etableret forsvar mod cybertrusler. Det påpeger ekspert fra Dansk Erhverv.

Den moderne firewall giver indblik i netværket

Firewallen er gået fra at være en enhed, der gav begrænsninger, til at være en mangfoldig enhed, der skaber ­muligheder.

Hackede brugerlogins er den helt store trussel mod virksomheders it-sikkerhed

Næsten 80% af alle sikkerhedsbrud sker, fordi brugerlogins knækkes eller lækkes. Det er et ­kæmpe ­problem for store som små virksomheder.

Tag kompleksiteten ud af it-sikkerhed

Det er en udfordring for mange virksomheder at holde trit med onlinetrusler. De skal have adgang til et værktøj, der giver dem maksimal beskyttelse.

Automatisering og værktøjerne gør forskellen

Den jydske Haandværkerskole er godt klar over, hvor vigtig it-sikkerhed er. De oplever nemlig tit, at udefrakommende prøver at komme på deres netværk.

E-mails: Gamle hackertricks virker stadig

Lidt lækker e-mail lokkemad til medarbejderne kan udløse it-katastrofen. Men med de rigtige værktøjer og omtanke kan I sagtens ­beskytte ­virksomheden

Se flere indlæg

Se alle annonceindlæg

White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering